Karlström: ”Det kan inte bli bättre än så här”

 

Derbyseger mot AIK, final i Svenska Cupen och nytt kontrakt med DIF. Fotbollslivet visar onekligen upp sina allra ljusaste sidor för Jesper Karlström som var en av många DIF-hjältar som slet stenhårt på planen för att bärga en efterlängtad derbytriumf mot AIK.
– Det kan inte bli bättre än så här. Jag är så otroligt stolt över alla i laget, det är helt sjukt vilken laginsats det är idag. Vi gör det verkligen som ett lag hela vägen, säger Jesper som uppskattar den höga moral som visades upp.
– Vi kommer in i halvlek och har gjort det bättre än dem i första, vi missar en straff och sånt händer men det kan ändå vara jobbigt mentalt. Men vi har ett sånt j-la bra snack i halvlek och vi vet att vi är bättre än dem. Sen går vi ut och kör över dem fullständigt, det är inget snack om saken och jag är så sjukt stolt.

Förutom offensiven och målen även en grym defensiv måste tilläggas.
– Det känns stabilt från att vi sätter första pressen däruppe och de har jättesvårt att hitta in vilket alla lag har haft mot oss i år. Mittfältet fantastiskt, backlinjen rensar allt i straffområdet, ytterbackarna starka en-mot-en, ingen komme förbi dem – och när det gäller Isaksson i målet behöver jag kanske inte säga så mycket. Men vi ska komma ihåg att vi måste fortsätta. Det här var en bra match men nu måste vi jobba vidare och vi vet att vi har kapaciteten nu.

Vad betyder det att äntligen vinna över AIK?
– Jätteviktigt så vi kan skippa det här snacket om att vi inte vunnit något derby. Vi har varit bättre än AIK i matcher förut och de har varit bättre än oss några gånger och vi har inte lyckats vinna på ett tag.  Men nu är den biten avklarad.

Nu väntar cupfinal mot Malmö FF, hur ser du på det?
– Den är ju 10 maj och det ska bli väldigt roligt att få spela om en titel. Det är inte många som vinner en titel under sina karriär så det ska bli grymt kul.

Attachment

l