Första förlusten i U21-allsvenskan

Djurgården-IFK Norrköping 0-1 (0-1)

0-1 Självmål (31)

Varningar DIF: Inga
Domare: Metin Yildrim
Laget:
Tommi Vaiho
Wilhelm Loeper, Gabriel Flores Englert, Souleymane Kone, Jonathan Augustinsson
Haris Radetinac (Badji, 46), Michel Rosencrantz Montero (Granberg), Marcus Hansson, Joseph Ceesay
Amadou Jawo, Haruna Garba (Bonnah, 79)

Ersättare
Edvin Holst (mv), Daniel Johnsson, Oliver Granberg, Ahmad Bonnah, Aliou Badji

Matchrapport:

Trots en tung forcering i andra halvlek med mängder av målchanser åkte Djurgården på sin första förlust i U21-allsvenskan mot IFK Norrköping.

Efter sex raka segrar och 20-2 i målskillnad var förväntningarna högt ställda på Djurgårdens U21-lag inför tisdagens match mot IFK Norrköping. Att dessutom Haris Radetinac fanns med från start för en halvleks spel höjde temperaturen ytterligare.

Det bjöds dock inte på någon speciellt blixtrande fotboll direkt efter avspark men efter en händelsefattig första kvart av matchen kom ändå några lägen: Amadou Jawo var nära styra in Marcus Hanssons nickpass efter ett fint inlägg av Jonathan Augustinsson. Strax därpå var Jawo nära igen efter fint förarbete av Joseph Ceesay och Haris Radetinac som såg spelsugen ut.

Det bjöds bättre spel och offensivt tryck från DIF under en period men Norrköping stack upp och hade även en boll i mål som – förvisso knappt men helt korrekt – dömdes bort för offside.

Ett vinande skott från Marcus Hansson tvingade sedan Ylber Gubetini i Peking-kassen till en vass räddning och på den efterföljande hörnan nickade Souleymane Kone i stolpen.

En typisk stolpe ut-match helt enkelt och med halvtimmen spelad stack sedan upp Norrköping i en bra sekvens och fick utdelning när ett högerinlägg styrdes i mål via ett DIF-ben bakom en överrumplad Tommi Vaiho. Ett mål som blev inledning på en bra fas av matchen för gästerna.

Djurgården skulle dock få ett riktigt bra kvitteringsläge i 36:e minuten när Amadou Jawo bröt sig loss i djupled men Gubetini var långt ute och parerade skottet.

Sista tio minuterna försökte Djurgården hitta vägar genom det samlade Pekingförsvaret men trots fina intentioner blev det inte någon riktig slutprodukt från Haris Radetinac och hans medspelare. Underläge med 0-1 i halvtid således vilket inte kändes helt överensstämmande med matchbilden och för Haris – som klev av i halvtid enligt överenskommelse med fysteamet – var det blandade intryck.
– Det var stundtals bra men vi skulle behöva jobba med med pressen och det är för stora ytor mellan backlinjen och mittfältet, säger Haris som var hyfsat nöjd med den egna insatsen.
– Det var helt okej, det går bättre. Positionen är viktigast och tempot, allt annat är helt okej. Men allt känns bra i knäet i alla fall.

Efter en lite trevande inledning av andra dök två intressanta lägen upp efterhand. Först en eventuell straff för Norrköping som domaren friade och sedan ett friläge för inbytte Aliou Badji (som kom in istället för Haris) där senegalesen dock sköt över.

Det var gästerna som hade mest boll under den inledande kvarten, dock utan att hota allt för mycket. Djurgården försökte å sin sida flytta fram positionerna där firma Garba/Badji slet uppe på topp men Peking var duktiga i defensiven och höll emot.

Ett riktigt fint läge fick dock Amadou Jawo i 68:e minuten när han fångade upp en andraboll efter ett högerinspel från Badji men Jawo fick inte in bollen i mål. Kort därefter avlossade Garba ett farligt vänsterskott efter fint förarbete av Jawo.

Forceringen var igång nu men Gubetini i IFK-målet var duktig och stod för en fin räddning på kvicke Joseph Ceesays tunga skott. Augustinssons följde upp med en frispark i 75:e som oroade rejält och det var rejält tryck i kvitteringsjakten nu där Badji hade en högerslägga som smekte kryssribban.

Aliou fortsatte att testa Gubetini och Augustinsson prickade stolpen med ett vänsterskott. Men det var en sådan där kväll där bollen inte ville in. Pipan gick sedan utan övertidsminuter och första förlusten i U21-allsvenskan var ett faktum för DIF trots mängder med chanser.
– Vi förtjänade att få någon poäng med oss utifrån de målchanser vi skapade i andra halvlek. Det var lite likt förra U21-matchen mot BP där vi hade problem i försvarsspelet i första och valde att pressa högra i andra. Pressen funkade lite bättre i andra där vi också höjde oss spelmässigt och hade ett bättre försvarsspel. Så det fanns en hel del som ändå var positivt, summerade en inte alltför missmodig U21-tränare Christoffer Augustsson efteråt.

 

Attachment

l