DIF Business Academy

DIF Business Academy är Djurgården Fotbolls utvecklingsprogram för studenter & frivilliga där vi under ett år ger dig en gedigen utbildning kring hur det fungerar att driva en fotbollsförening på elitnivå.

Utbildningen är uppdelad i följande kategorier: 

1, Ekonomi & Organisation

Vid utbildningstillfällen tillsammans med VD och styrelse diskuterarar vi utmaningar kring det ekonomiska risktagandet i en fotbollsklubb samt undersöker hur resurserna fördelas för att framgångsrikt bedriva verksamheten för både elit- och breddidrott.

2, Försäljning

Vad krävs för att attrahera sponsorer och partners i dagens läge? Hur bemöter Djurgården Fotboll kraven på ett mer digitalt och contentanpassat samhälle och hur bedrivs det dagliga arbetet kring försäljningen? Vi ger dig både unika utbildningstillfällen men även möjligheten att praktiskt hjälpa till kring partnerevent och på det viset börja bygga ett personligt nätverk vilket är en allt viktigare komponent i framgångsrik försäljning.

3, Marknadsföring & PR

Djurgården är ett av Sveriges starkaste och mest kända varumärken och har över 500 000 sympatisörer och supportrar. Hur når vi ut till dessa samt hur får vi alla att känna sig nöjda med den kommunikation vi skapar? Vad ställer media för krav och hur får man en röd tråd i sin kommunikation?

4, Event & Säkerhet

Djurgården Fotboll har årligen över 240 000 besökare på sina hemmamatcher. Derbymatcherna är bland de större eventen som sker i Stockholm och Sverige varje år. Hur arbetar vi kring matcher och andra event? Denna utbildningskategori sker främst praktiskt kring matcherna och du förväntas deltaga vid minst hälften av de hemmamatcher som spelas på Tele2 Arena varje år.

5, Socialt engagemang

Djurgården Fotboll ligger i framkant gällande hållbarhetsarbete och socialt engagemang. Vi har vid ett tillfälle varje år en föreläsning kring vår filosofi och hur vi arbetar kring detta område för att på ett naturligt sätt koppla samman vår kärnverksamhet fotbollen med andra initiativ där målet är att sänka trösklarna in i Djurgården och sammanföra människor under Djurgårdens flagga.

6, Sporten

Vad krävs för att konkurrera i toppen av Allsvenskan, Damallsvenskan samt även i Europa? Sportcheferna Bosse Andersson och Joel Riddez kommer att utveckla detta närmare och därtill även bjuda på en unik inblick i scoutingverksamhet, videoanalys och träningsupplägg.

Detta får du:

  • 4st utbildningstillfällen.
  • Minst 7st matcharrangemang.
  • Matcheventen bygger på att arbeta ideellt under fem timmar per hemmamatch. Djurgården Fotboll står för utbildning, kläder att arbeta i samt bjuder på mat under arbetspassen.
  • 30 matchbiljetter i pottform till Djurgårdens hemmamatcher.
  • Inbjudan till personalkryssning.
  • Inbjudan till en bortaresa.
  • Diplom och certifikat efter genomförd utbildning.

Samtliga deltagare tävlar varje år om att få åka med Djurgårdens Affärsnätverk på den nätverksresa i Europa som sker under höstterminen. Tre dagar med nätverkande, Europeisk toppfotboll samt seminarier tillsammans med Affärsnätverket. Deltagande, engagemang & affärsnytta ligger till grund för bedömningen från Djurgårdens sida.

Ansök genom att mejla dina kontaktuppgifter och varför just du vill få chansen att delta i utvecklingsprogrammet till samuel@dif.se eller anna.bengtsson@dif.se

l