DIF-familjen samlas på FB

 

Det började med Facebookgruppen ”Djurgårdsfamiljen – Västerort” som startades av Twittersignaturen @DIF_vasterort, eller Patrik Sundqvist som han heter i verkligheten. I fredags publicerade han i ett inlägg sin blogg en uppmaning till andra att starta liknande grupper för sina lokala områden. Sedan dess har det tagit fart och ett antal nya lokala grupper har skapats. Antalet medlemmar i gruppen Västerort och samtidigt ökat och har i dagsläget över 200 medlemmar. Ett fantastiskt supporterinitiativ som vi var tvungna att kolla närmre på, så vi tog kontakt med Patrik.

Hej Patrik. Du publicerade ett blogginlägg i fredags med en uppmaning till Djurgårdsfamiljen, vill du berätta mer?
– Absolut. Jag har gått rätt länge och funderat på att vi borde organisera oss bättre runt om i Stockholm, både för att det är roligt att lära känna andra djurgårdare där man bor, men även för att man tillsammans ska kunna verka för att stärka Djurgården lokalt. Man kanske träffar nya vänner att gå på matcher med och köper ett säsongskort för första gången, eller så hittar man äntligen någon att åka på bortamatcher med. Det finns massor av fler användningsområden för dessa grupper, det är egentligen endast folks fantasi som sätter begränsningar för vad man skulle kunna uppnå på sikt om grupperna växer och blir riktigt stora.

– Jag pratade med en del ledande supportrar och alla gillade idén, men det kändes som att det skulle krävas en väldigt stor apparat för att organisera allt, så jag bestämde mig för att skriva blogginlägget och se vad som händer. Jag skapade en Facebookgrupp med namnet Djurgårdsfamiljen – Västerort och tänkte att även om det inte skapas så många andra grupper så kanske vår grupp för Västerort i alla fall kan tjäna som ett gott exempel. Och vi är redan uppe i över 200 medlemmar så det har verkligen blivit en succé! Vi har även börjat smida planer för en första pubsamling i Västerort innan DIF-Dalkurd.

Vilka fler grupper som djurgårdare kan gå med i har skapats och hur hittar man enklast sin grupp?
– Det har skapats ett antal nya Facebookgrupper vilket är riktigt kul; Gärdet, Lidingö, Kungsholmen, Vasastan, Tyresö, Tullinge, Huddinge, Nordväst, Sjöstan & Sickla, Roslagen och Skarpnäck.
En Twitter-djurgårdare vid namn Rickard V Karlsson, som skapade ”Djurgårdsfamiljen – Lidingö”, har skapat en samlingssida för de Facebookgrupper som har skapats på http://www.dif-fans.tv/. Stort tack till Rickard!

Hur gör man om man inte hittar en grupp för sitt område?
– Ja då skapar man helt enkelt sin egen grupp. Det är väldigt enkelt, ge gruppen ett namn på temat ”Djurgårdsfamiljen – X”, bjud in dina djurgårdsvänner från området och välj en omslagsbild på helastan.dif.se. Se till att det är en sluten grupp (Closed group) så att alla kan hitta gruppen, men man kan bara se inlägg om man är med i den. Hör gärna av dig via Twitter (@DIF_Vasterort) eller mejl (patrik.sundqvist@outlook.com)när du skapat din grupp så hjälper jag till med spridningen samt ber Rickard lägga till gruppen till samlingssidan.

Är dessa grupper bara för de som står i klacken eller i Slakthuskurvan, eller kan alla djurgårdare gå med?
– Som namnet ”Djurgårdsfamiljen” antyder så är detta tänkt att vara breda grupper som är till för alla djurgårdare. Jag har en dröm om att i sommar innan en hemmamatch anordna en parksamling på Tranebergsängen, klassiskt Djurgårdsland där DIF spelade fotboll i början på 1900-talet, där folk från alla möjliga åldrar samlas och har det trevligt tillsammans; grillar, dricker öl, spelar fotboll och brännboll, låter barnen leka tillsammans, osv. Att vi samlas över åldersgränserna och visar att vi verkligen är en stor familj, och att Västerort är Djurgårdsland.

Några avslutande ord?
– Jag vill passa på att tacka alla djurgårdare där ute som har läst och delat mitt blogginlägg, och ett extra tack till de som har skapat en egen grupp. Det ska bli väldigt spännande att följa hur detta projekt fortlöper, jag hoppas att grupperna kommer växa sig stora under året med hundratals, eller tusentals, medlemmar och att folk kommer att hitta många användningsområden för grupperna. Vi djurgårdare finns över hela Stockholm, och det är en styrka – för vi är hela Stockholms lag. Men det innebär också att vi är väldigt utspridda. Därför är det av yttersta vikt att vi organiserar oss, lär känna andra djurgårdare där vi bor och tillsammans färgar våra områden blårandiga.

Attachment

l