DIF föll tungt mot BP

BP – Djurgården 1-0 (1-0)

1-0 Eric Omondi (28)

Domare: Glenn Nyberg
Varningar DIF: Jesper Karlström
Publik: 4378
Laget:
Andreas Isaksson
Felix Beijmo, Jacob Une Larsson, Marcus Danielson, Jonathan Augustinsson (Karlström, 11)
Jonathan Ring, Fredrik Ulvestad, Kevin Walker (Badji, 59), Haris Radetinac (Mrabti, 63)
Tinotenda Kadewere, Dzenis Kozica
Avbytare: Tommi Vaiho, Edward Chilufya, Hampus Finndell, Jesper Karlström, Kerim Mrabti, Aliou Badji, Yura Movsisyan

Matchrapport:

Det var fortsatt motvind för Djurgården på Grimsta där BP vann med 1-0 i en match där det blårandiga anfallsspelet än en gång var för improduktivt.

Det var något av en ödesmatch som väntade för Djurgården och BP – två lag i en period av resultatmässig motlut. Således mycket viktiga poäng som stod på spel när blåränderna klev ut på ett vårsoligt Grimsta. Med tre spelare otillgängliga i försvaret var backlinjen självskriven och i övrigt klev Kevin Walker in centralt, Dzenis Kozica i anfallet samtidigt som comebackande Kerim Mrabti fick inleda på bänken.

Özcan Melkemichel hade talat mycket om mod och att våga i anfallsspelet och Jonathan Ring prövade omgående Nikola Petric i BP-kassen med ett vänsteravslut. Petric följde sedan upp med en osannolik räddning på Tino Kadeweres nick efter Kevin Walkers inläggsfripark och på den efterföljande hörnan nickade Kozica strax över.

En rivstart av DIF där Kadewere hade ytterligare en chans på hörna innan en första ofrivillig paus uppstod när Jonathan Augustinsson åkte på en rejäl smäll i en nickduell. Sammanskallningen tog så pass illa att Augustinsson fick kliva av och med den rådande backbristen fick Fredrik Ulvestad kliva in som vänsterback samtidigt som Jesper Karlström byttes in centralt.

BP replikerade dock därefter men Andreas Isaksson stod för en monsterräddning på Martin Rauscenberg nick efter inläggsfrispark och Bajram Ajeti sköt sedan returen över.

Chanserna duggade tätt nu och nästa läge fick Haris Radetinac som rundade Petric efter en djupldslöpning och också fick avslutet mot mål, trots svår vinkel. Men på mållinjen fanns Fritiof Björkén som hindrade bollen från att gå in.

Mitt i intensiteten kom dock en ny ofrivillig paus med en märklig situation där den assisterande domaren krockade med en funktionär och fick en huvudskada. Det tog väldigt lång tid innan matchen sedan kunde sparkas igång och rytmen från den inledande halvtimmen gick förlorad.

När sedan matchen kom igång var det dessvärre en märklig scenförändring som väntade. Eric Omondi drog iväg ett distansskott som letade sig in i mål bakom Isaksson och plötsligt hade BP initiativet.

En mycket olycklig händelseutveckling och Djurgården fick börja jaga kvittering omgående där Kadeweres vänsterskott touchade en BP-försvarare och styrde strax utanför. Nästa läge fick Radetinac, efter en fin klack från Kadewere, men skottet gick rakt på Petric. En farlig hörnnick hanns även med men under de fem tilläggsminuterna blev det inte så mega fler tillfällen skapade och Tino Kadewere ville se en klar förbättring efter pausen.
– Vi har inte fått ut vårt bästa och inte gjort det vi ska så vi måste höja oss rejält inför andra. Även vår defensiv behöver förbättras men de  är fyrtiofem minuter kvar och vi måste gå ut och vända det här, konstaterade Tino.

Inga byten inför andra men Kerim Mrabti påbörjade sin uppvärmning direkt vid avspark. En offensiv kraft som kändes behövlig nu när den rödsvarta bussen var parkerad och Djurgården fastnade i sedvanligt runtpassande utan att skapa heta lägen.

Men det var Aliou Badji som blev första bytet med knappa timmen spelad där Kevin Walker klev ut efter att han åkt på en smäll. Halvlekens bästa chans så långt skulle dock komma för BP när Ayeti löpte sig fri djupled och Isaksson revanscherade sig med en fin räddning.

Kort därpå steg jublet när det var dags för Kerim Mrabti att kliva in på planen och hoppet tändes. Riktigt nära en kvittering blev det också när Badji tog emot Beijmos inspel och drog iväg ett stenhårt skott i ribban.

Minuterna tickade oroväckande fort och med tjugo minuter kvar började det kännas väldigt obekvämt. BP:s låga försvar var kompakt och Petric plockade ner hörnor. Ett jätteläge skulle dock komma för Kadewere som dessvärre nickade utanför på Karlströms välriktade inlägg.

Övriga inlägg höll dock inte samma kvalitet och det fanns en del i övrigt att önska från den blårandiga passningsprecisionen. Mot slutet försökte Djurgården att forcera men de allra flesta bollar kunde enkelt nickas undan av hemmaförsvarare. Hörnor matades in under övertidsminuterna och den som var allra närmast ett kvitteringsmål var faktiskt Andreas Isaksson vars nick dock blockerades.

Till slut kom den oundvikliga slutsignalen och Djurgården åker därmed på ett dråpslag i en match där laget var i ett väldigt stort behov av poäng. Nu gäller det att stå upp i den nuvarande motvinden och få igång maskineriet igen inför en stundande cupfinal mot Malmö FF på torsdag. En titel står på spel och då måste farten i offensiven och stabiliteten i defensiven vara på plats.

 

Attachment

l