DIF Futsal till semifinal

 

Futsal, slutspel, kvartsfinal
Borås AIK-Djurgården 3-5
0-1 Niklas Söderberg (8)
0-2 Niklas Söderberg (13)
1-2 Henrik Svedberg (17)
1-3 Petter Andersson (27)
2-3 Fehim Smajlovic (30)
2-4 Niklas Söderberg (38)
3-4 Hoshiyar Solaimani (39)
3-5 Christoffer Åhman (40)
Djurgården vidare till semifinal med totalt 9-6.

Djurgården tog sig till slutspel i sista omgången och fick som fjärde lag i serien möta Borås AIK som kom etta i södra gruppen. Det var inte många som gav Djurgården någon chans att klara av det, inte ens när man slog Borås med 4-3 i hemmamatchen, och framför allt inte när det var rejäl sjukstuga i laget. Men Futsal-kaminerna kände sig inte slagna och i dagens bortamatch tog man snabbt ledningen med 2-0. Borås gav inte upp, men var aldrig riktigt nära att hämta in Djurgårdens försprång från första matchen, Djurgården kunde vinna bortamatchen med 5-3 och är klara för semifinal.

– En troligt skön känsla. Det är influensatider och vi hade sex spelare hemma och tre sjuka som spelade, jag hade svårt att tro att vi skulle orka hela matchen. Men det gjorde vi. Det som avgjorde var att vi hade bra koll på motståndet och följde vår plan väldigt bra, en kollektiv seger. Fantastiskt starkt av oss, menade tränaren David Bergqvist.

I semifinalen möter Djurgården Örebro Futsal Club som vann norra serien och slog ut Skoftebyns IF med 5-4 i kvartsfinalen.

 

Attachment

l