DIF-Kalmar flyttas fram till 3 juli

I sommar spelas som bekant U21-EM och för Djurgårdens del finns tre spelare med i truppen som beger sig till Polen för att delta i turneringen. Glädjande för Kerim Mrabti, Jacob Une Larsson och Gustav Engvall som är uttagna men också ett deltagande som skapar problematik kring det allsvenska spelschemat.

I händelse av att Sverige avancerar till EM-semifinal den 27 juni och en eventuell final den 30 juni innebär det att tre viktiga spelare i centrallinjen kan missa den allsvenska hemmamatchen mot Kalmar den 1 juli. Således har det tagits ett beslut om att flytta fram matchen till den måndagen den 3 juli kl. 19.00 för att säkerställa att Djurgården kan mobilisera starkast möjliga lag i matchen.

Även om beslutet är sportsligt motiverat beklagar Djurgården Fotbolls VD Henrik Berggren att det blir en så pass sen ändring i spelschemat som påverkar planeringen inför matchen för många supportrar.
– Vi beklagar att beskedet kring den här matchflytten kommer så pass sent. I grunden strävar vi alltid efter att säsongsplaneringen ska vara klar så tidigt som möjligt. Den här gången blev det dessvärre inte så och vi hoppas på överseende och förståelse för de sportsliga premisserna som gör att vi vill ha bästa möjliga förutsättningar inför matchen mot Kalmar, konstaterar Henrik.

Attachment

l