DIF möter Molde i Stadionmatchen

Årets Stadionmatch spelas den 5 september och bjuder på norskt motstånd i form av Molde FK. Förvisso blir det ett senare speldatum än tidigare men det finns ändå goda skäl att hoppas på en skön sensommarvärme på Stockholm Stadions klassiska träbänkar.

För sportchef Bosse Andersson, som har letat intensivt efter lämpligt motstånd för att hålla traditionen  vid liv, är det ett efterlängtat besked att matchen nu är i hamn.
– Det har varit problem med att hitta en motståndare för en Stadionmatch. Men nu har vi fått klartecken från Molde för en match på tisdagen den 5 september. Det blir ett bra motstånd för oss under landslagsuppehållet. Vi vet att det inte varit enkelt i år men vi är ändå stolta över att vi får till en match som håller liv i vår historia på Stadion. Den traditionen ska leva vidare, säger Bosse.

Det är ett starkt motståndarlag som väntar med en viss DIF-koppling i form av Mark Dempsey som tränare och med fd DIF-spelaren Joona Toivio i försvaret. Molde slutade femma i norska Elitserien förra säsongen och ligger på en femteplats även i år (efter 13 spelade omgångar) där de har tätkänning i toppstriden. Upplagt för en välspelad fotbollsmatch med andra ord, information om biljetter och avsparkstid följer på dif.se.

Attachment

l