DIF och Kista SC stärker upp i Järvaområdet

2016 började Djurgården stärka sin position i Järvaområdet ytterligare genom ett sportsligt samarbete med den lokala fotbollsföreningen Kista SC. Samarbetet ger nu effekt då två Kista-spelare, Måns Dahl och Zaki Rezai, flyttar in i Djurgårdens U17-trupp.

Djurgårdens U17-tränare Marcus Tjärnberg kommenterar:
– Det är två väl förberedda, lojala och hårt arbetande spelare så Kista SC ska ha en eloge för ett mycket bra arbete i sin ungdomsverksamhet. Måns är en vänsterfotad back med ett år av seniorfotboll i ryggen vilket ger en särskild typ av erfarenhet, Zaki är en duktig anfallare som ofta hittar ytan bakom sin back, detta trots att han är yngst i truppen.

Samtidigt så lämnar en av Djurgårdens akademitränare, Sebastian Daka, DIF U16 och tar istället över Kista SC:s herrlag.
– Sebastian är lyhörd, från området och redan omtyckt i föreningen. Hans ambition är precis som vår och Djurgårdens, att spela med mycket bollinnehav och föra matcherna. Vi vill så klart att steget från Kista SC till Djurgården ska vara så enkelt som möjligt och med Sebastian på plats lägger vi två viktiga pusselbitar på samma gång – en bättre seniorverksamhet och en tydlig Djurgårdskoppling, säger Gabriel Serban sportsligt ansvarig för Kista SC.

Staffan Holmberg som projektleder arbetet med samarbetsföreningarna från Djurgårdens sida är nöjd med utfallet än så länge.
– Vi vill skapa en tydlig väg för duktiga spelare i Järva att från en lokal förening gå direkt till DIF, Kista SC ska vara första valet i Järva och Djurgården första valet i Stockholm. Vi räknar egentligen inte med resultat inom de första fem åren men att vi redan år två har två spelare i vår akademi från Kista är så klart väldigt bra. Att dessutom en tränare som önskar pröva på seniorverksamhet ges möjlighet att göra detta i en av våra samarbetsföreningar är så klart oerhört värdefullt för oss på lång sikt då relationerna stärks ytterligare mellan föreningarna. Vi vill att Djurgården ska vara första valet för duktiga fotbollsspelare i Stockholm och det är det som är vår långsiktiga målsättning med samarbetet, berättar Staffan.

Attachment

l