DIF skriver treårskontrakt med Seon-Min Moon

150720 Djurgårdens sportchef Bosse Andersson presenterar nyförvärvet Seon Min Moon under halvtid av fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Åtvidaberg den 20 juli 2015 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

Sydkoreanske yttermittfältaren Seon-Min Moon har trivts förträffligt i Djurgården under hösten och skriver nu på för tre år i den blårandiga tröjan.

Han kom som ett yrväder från Östersund i höstas och väckte uppseende med sin speed och teknik. Nu kontrakterar Djurgården den kvicke sydkoreanen för tre år framåt och för sportchef Bosse Andersson blir Seon-Min Moon en viktig, tilltänkt pusselbit i lagbygget inför kommande säsonger.
– Vi hade ju diskussioner innan Moon kom till oss att han skulle ansluta till truppen 2016. Sedan blev det ju väldigt olyckligt med Martin Broberg när han gick till Örebro samtidigt som Haris Radetinac gick sönder. Så då ordnande vi en kortsiktig lösning genom att frigöra Moon från Östersund med ett korttidskontrakt, säger Bosse som snabbt märkte att sydkoreanen trivdes bra i DIF.
– Då var det ju så att han ville känna på hur tiden hade varit här innan han tog ett beslut. Sen bjöd vi in hans familj i oktober och efter det har det inte funnits några frågetecken utan nu kör vi en långsiktigt satsning där han skriver ett treårskontrakt med Djurgården. Han säger att han aldrig har trivts så bra som fotbollsspelare som här hos oss och kommer att vara med och konkurrera om en plats för att se till att DIF blir ännu bättre.

Den tekniske och snabbe sydkoreanen har hunnit visa en del av sitt register redan och förhoppningsvis får vi se honom fortsätta utmana sina motståndare på högerkanten med samma energi under 2016.
– Han har många egenskaper som är intressanta. Det var lite olyckligt att han fick en smäll på foten som hämmade honom en del under hösten men nu har han fått egen träning under november och därifrån ska han vara väl förberedd den 4 januari när träningen drar igång igen, summerar Bosse.

150829 Djurgårdens Seon-Min Moon jublar efter att han har gjort 2-2 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Halmstad den 29 augusti 2015 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 135435

Seon-Min Moon jublar efter att han har gjort 2-2 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Halmstad.
Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 135435

Frågar man Moon själv om Bosses uttalande stämmer angående trivseln på Kaknäs så är det helt korrekt återgivet.
– Jag är väldigt imponerad av allt jag har sett här i Djurgården. Mina föräldrar var här och var mycket belåtna med hur jag hade det och de var även på Tele2 Arena och såg matchen mot IFK Göteborg. Så jag trivs otroligt bra här i Djurgården, säger Moon som är mycket nöjd med att kunna spela vidare i den blårandiga tröjan.
– Jag är väldigt glad för kontraktet och tror och hoppas att jag kan utvecklas bra här i Djurgården under de här tre åren. Självklart satsar jag på att få mycket speltid och ta nya steg både spelmässigt, taktiskt och fysiskt.

”Det är bra att det ställs höga krav”

När det gäller fysiken visade Moon prov på god kondition när han kom tvåa i truppens yoyo-test i veckan. Men det är framför allt kvickheten som är hans signum och han skulle förmodligen få en hyfsad tid i ett 100-metersslopp.
– Jag har inte tagit tid någon gång så jag vet inte vad jag springer på. Men jag vill försöka utveckla den snabbheten och framför allt få ännu bättre acceleration med boll under de första 10-20 meterna. Det är viktigt att kunna rycka ifrån sin motståndare.

Att Moon dessutom har sin landsman Soo Yong-Yoon på plats i laget bidrar naturligtvis till att öka trivselfaktorn.
– Jag pratar väldigt mycket med honom. Det är kul att han är här men jag kanske tappar lite av engelskan eftersom vi pratar koreanska med varandra hela tiden, haha. Men jag ska plugga engelska nästa år och sedan får vi se hur det blir med svenskan. Än så länge kan jag bara några få ord, men det kommer.

Beträffande ledarstaben med Pelle, Bosse & Co känns det tryggt, enligt Moon som uppskattar att hela tiden peppas för att få ut max under träningarna.
– De är väldigt duktiga och jag känner att de hela tiden bryr sig om mig och alla de andra spelarna så att vi utvecklas. Det är bra att det ställs höga krav och jag tycker att hela organisationen känns professionell, säger Moon som även har mycket gott att säga om sina lagkompisar.
– De är som goda vänner för mig och jag uppskattar hur alla har ställt upp för att hjälpa mig att komma in i laget när jag var ny i omklädningsrummet. Det är alltid en viss omställning när man kommer till ett nytt lag men det här har gått väldigt bra.

moon_buss_743

När det gäller mästerskapet kring pingisbordet i omklädningsrummet råder det dock delade meningar.
– Jag vinner alltid, säger Moon medan frekvente pingismotståndaren Jacob Une Larsson ger en blick som antyder det motsatta. För att inte tala om naprapaten Christian Andersson som påpekar vem som är den verklige pingiskungen på Kaknäs. Men Moon tänker ändra på det.
– Pingis är nästan lika roligt som fotboll. Vänta bara tills jag hämtat hem mitt riktiga racket från Sydkorea. Då blir det åka av, skrattar han.

Men fotbollen är självklart i fokus och inför nästa år siktar Moon högt både för egen och lagets del.
– Jag hoppas på mer speltid för egen del. Sedan sätter jag som målsättning att göra 7 mål och 10 assist nästa år, säger Moon skämtsamt.
Men tillägger ändå allvarligt:
– Man måste sikta högt och ha stora ambitioner. Detsamma gäller laget där vi ska satsa på att nå ut i Europa. Får vi till alla bitarna kan vi bli ett topp tre-lag, avslutar han.

Vi gratulerar Moon till kontraktet och hoppas på tre fina år i den blårandiga tröjan.

Ny säsong och nya möjligheter. Förläng ditt säsongskort inför 2016 genom att klicka här.

 

 

Bosse Andersson pratar om kontraktsförlängningen i DIFTV

Bosse gjorde DIFTV på O´Learys Heron City med Moon och Tino och du kan se inslaget här.

 

Attachment

l