DIF-spelare på taiwanesiskt landslagsuppdrag

 

Kalle Hu Josefsson, 16 år och mittback i DIF U17, var förra i veckan på läger med Taiwans herrlandslag. I truppen fanns bland annat åtta spelare från den kinesiska ligan, men även en 17-årig spelare från Crystal Palace som tillsammans med Kalle var betydligt yngre än övriga spelare i truppen.

– För drygt 4 år sedan var jag där över sommaren och då fixade mamma så att jag fick träna med ett lag där, FC Vikings. Det var deras tränare som tipsade Taiwans förbundskapten Gary White om mig och så fick jag komma över nu. Det var väldigt annorlunda att spela med bara seniorer, det har jag inte gjort tidigare, berättar Kalle.

Taiwan är rankat på plats 135 på FIFAs världsranking. Förutom läger spelades en vänskapsturnering på Taipei Stadium i Taipei där Taiwan vann med 3-1 mot Filippinerna, 3-1 mot Östtimor och 2-0 mot Laos. Kalle fanns med i matchtruppen mot Östtimor, men fick inte debutera den här gången.

– Det var tufft med betydligt äldre spelare men jag tycker att jag hängde med, förutom att jag inte fick speltid så gick det bra. Hur det blir framöver vet jag inte riktigt. Taiwan är i åttondelsfinal i Asiatiska cupen för U19 och dit var jag välkommen, men jag är inte säker på att det passar med Djurgården. Vi får se, berättar Kalle.

Attachment

l