DIF startar flickakademi

Djurgården Fotboll kommer att starta verksamhet för flickor som har höga ambitioner med sin fotboll. Från 13 års ålder kommer det finnas möjlighet att spela i en nystartad akademiverksamhet.
– Vi vill satsa på vår flickverksamhet. Djurgården spelar i Damallsvenskan sedan två säsonger och vi vill att vår verksamhet möjliggör för spelarna att nå vårt representationslag. Det kan vi uppnå genom att starta en akademi, säger Michael Medioni, F19-tränare och akademiansvarig på flicksidan.

Genom att skapa en flickakademi skapas förutsättningar för att erbjuda en utbildning på hög nivå. Inom akademin kommer det att finnas diplomerade tränare, fystränare, målvaktstränare, sjukgymnast, kostrådgivare samt en person som ansvarar för tränarnas och spelarnas utbildningsplan. Spelarna kommer att träna tre till fyra gånger i veckan plus två extra gånger för de som valt fotbollsprofil på Engelbrektsskolan eller NIU på Stockholms idrottsgymnasium.
– Vår målsättning är att kunna erbjuda spelarna den bästa utbildningen i Stockholm och att bli en av de bästa akademierna i Sverige, menar Michael.

Parallellt med akademiverksamheten kommer givetvis den traditionella verksamheten att fortsätta som tidigare.
– Djurgården kommer självklart att ge möjlighet till alla som önskar att spela i ett lag i klubben. Akademiverksamheten breddar bara vårt utbud, säger Michael.

Om man är intresserad att vara med som i den nya flickakademin, hur gör man då?
– Både spelare och tränare som vill delta i akademin kan kontakta mig per mejl: michael.medioni@dif.se eller på telefon 070-681 76 21.

Attachment

l