DIF vann Årets bortasektion

När Djurgården spelarfotboll är målet alltid att besökarna på Tele2 Arena ska känna sig välkomna och nöjda med sin upplevelse oavsett om det blir stolpe in eller stolpe ut i matchen. Detta gäller våra egna supportrar likväl som bortalagets supportrar. Därför är det väldigt glädjande att Djurgården Fotboll vinner priset ”Årets bortasektion” som delas ut som ett specialpris i samband med Allsvenskans Stora Pris. Utmärkelsen går till den förening som på bäst sätt tagit hand om motståndarlagets gäster utifrån kriterierna: service, säkerhet, mottagande och gästvänlighet, (utförligare beskrivning av priset finns längre ned i artikeln).

För Tomas af Geijerstam som är evenemangsansvarig på DIF Fotboll är det givetvis både glädjande och hedrande att vinna priset.
– Jag blir såklart glad och stolt över detta erkännande av vårt sätt att jobba. Det visar att vi tillsammans med alla inblandade genomför bra arrangemang på Tele2 Arena. Jag hoppas att alla klubbar fortsätter att utveckla arrangemanget kring bortasektionerna. Svensk fotboll och Djurgården i synnerhet har stora bortaföljen som vi ska ta hand om och välkomna på ett bra sätt, förklarar Tomas.

En annan nyckelfigur i sammanhanget är Lena Gustafsson Wiberg som är verksam som SLO inom DIF Fotboll – en tjänst som kan beskrivas som en länk mellan föreningen och supportrarna. Hon är en starkt bidragande orsak till att Djurgården vinner priset och självklart glad över utmärkelsen.
– Det gör mig glad att folk tycker om att komma till Tele2 Arena, som arrangör vill vi ju att vår publik ska trivas. Matchupplevelsen är otroligt viktig och det här priset inspirerar oss till att jobba vidare med att skapa ännu bättre arrangemang framöver, summerar Lena.

Se klipp från C More när priset tas emot här.

Årets bortasektion – Inför säsongen 2017 tog SFSU (Svenska fotbollssuppoterunionen) fram ett dokument för att förbättra bortasektionerna i svensk fotboll. Syftet var att hjälpa klubbarna öka bortaresandet, och därigenom bidra till högre publiksiffror och ännu bättre stämning på våra elitarenor. Priset i denna kategori går till den förening som på bäst sätt tagit hand om motståndarlagets gäster utifrån: service, säkerhet, mottagande och gästvänlighet. Priset är framröstat av 16 Allsvenska föreningars supportrar, SLO:er och säkerhetsansvariga.

I övrigt blev det inga övriga blårandiga pristagare på galan trots hela sex nomineringar till Allsvenskans stora pris.

l