Djurgården förstärker ledarstaben


Joel Riddez förstärker tränarstaben inför 2018. Foto: Bildbyrån

Inför 2018 satsar Djurgårdens damlag även på tränarsidan.

Dennis Gabrielsson kommer in som assisterande tränare och Anna Kellermalm samt Lynn Carlsson blir nya fystränare. Vi har pratat med Dennis och Anna om deras nya spännande uppdrag.

Dennis, varmt välkommen till Djurgården! För de som inte har stenkoll, kan du berätta lite om vem du är?
– Tack! Jag är 29 år, född och uppvuxen på Gotland. Jag har en fotbollsbakgrund på framförallt ungdomssidan där jag har jobbat med utbildning, och nu senast har jag jobbat som spelarutbildare på Gotlands fortbollsförbund under två år. Utanför fotbollen har jag jobbat inom skola och barnomsorg.

Hur går tankarna inför att börja jobba i Djurgården?
– Jag ser det som en fantastiskt rolig utmaning. Jag har varit på damsidan förut och tycker att Djurgården har en spännande verksamhet där. DIF har en organisation för elitfotboll på damsidan som det ska bli väldigt kul att vara en del av.

Vad kommer du att bidra med som tränare?
– Jag kommer främst bidra med individuellt fokus och den individuella utvecklingen. Det är viktigt att inte tappa den biten i träningen.

Hur ser du på truppen som Djurgården är på väg att bygga?
– Det ser spännande ut. Djurgården hade ett bra lag redan 2017 och nu har man tagit in några spetsspelare som det ska bli väldigt kul att jobba med.

Vad har du förväntningar på säsongen 2018?
– Jag ser framemot en rolig säsong där vi kan göra bra prestationer och gå framåt som lag och som förening på damsidan.

Anna Kellermalm arbetar just nu som fysioterapeut på en klinik i Stockholm men har tidigare varit heltidsanställd av Djurgården. Då jobbade hon inom akademin mestadels för U17 och U19-lagen. De senaste åren har hon arbetat som fysioterapeut i FC Köpenhamn, men är alltså nu tillbaka i Stockholm och Djurgården för att för första gången jobba med damspelare. Annas kollega på kliniken, Lynn Carlsson, kommer även hon arbeta med laget jämsides med Anna.

Välkommen tillbaka till Djurgården, Anna! Berätta lite om din bakgrund för de som inte känner dig.
– Tack! Jag är fysioterapeut, vilket är den nya titeln för sjukgymnast, och jobbar på en klinik vid Stureplan som Djurgården kommer samarbeta med. Mycket av mitt jobb inom Djurgården kommer spenderas där. Vi kommer lägga upp fysträningar för spelarna under säsongen och ta emot dem på kliniken om de skadar sig. Tidigare har jag jobbat som enbart fysioterapeut men nu kommer jag få en roll även som fystränare.

Hur kommer din roll inom Djurgården se ut?
– Jag har som sagt inte jobbat som fystränare tidigare utan mest som sjukgymnast. Nu kommer jag även lägga upp fysträningen och jobba med till exempel snabbhet och riktningsförändringar. Som fysioterapeut jobbar man väldigt skadeförebyggande och det kommer jag fortfarande att göra. Det är viktigt att förbättra spelarnas kapacitet samtidigt som de hålls skadefria. Och om de blir skadade ska jag se till att de hålls i god fysisk form samtidigt som skadan läks på bästa sätt.

Hur känns det att börja jobba med ett damlag?
– Det kommer bli jättekul. Tidigare har jag uteslutande jobbat med killar. FCK hade ingen damverksamhet och sist jag var i Djurgården var det inte lika utbrett. Det ska vara kul att vara del av ett damlag på riktigt. Jag har redan hunnit träffa några av spelarna och fått väldigt bra intryck. Jag upplever att många är motiverade och vill mycket, de lägger ner väldigt mycket tid på sin träning.

Vad har du för förväntningar framåt?
– Jag hoppas kunna bygga på lång sikt. Det är svårt med fysträning, det tar den tid det tar. En viktig del är dosering – att varje individ ska bli sedd och få träning på en nivå som är rätt för den. Det kan vara väldigt olika mellan spelare och det är en stor utmaning. Vi börjar med att göra individuella screeningar på alla spelare för att få så bra koll på dem som möjligt.

Sportchef och huvudtränare Joel Riddez är mycket nöjd med sina nya kollegor:

– Med Lynn, Anna och Dennis når vi ett av mina mål att ha ett ledarteam i yppersta Sverigeelit. I vår strävan att hela tiden utveckla verksamhet är dessa tre rekryteringar ett stort steg på vägen, säger Joel.

Attachment

l