DIF Fotbolls Akademicamper 2017

 

Djurgården Fotboll väljer nu att öppna sin akademi och dess kunskaper för fotbollsintresserade barn i Stockholm och under sommaren kommer de första Akademicamperna att genomföras.

Camperna är öppna för barn födda 2004-2008 som tycker att fotboll är extra roligt och vill utmana sig själva med genomtänkt och högkvalitativ fotbollsträning. Barnen behöver inte spela i Djurgården Fotboll eller våra samarbetsföreningar utan camperna är öppna för alla som vill.
– Vår långsiktiga ambition är att alla barn som vill spela fotboll ska ges möjlighet att spela och att alla barn ska kunna spela på en nivå som gör att de tycker det är utvecklande och roligt. För att få fler barn och ungdomar att spela mer och högre upp i åldrarna behöver vi kunna ge möjligheter för utmaningar på rätt nivå. Blir det för svårt eller för lätt försvinner motivationen snabbt och därför är det viktigt att vi kan hitta rätt nivå för olika spelare, säger Ola Danhard ansvarig för Djurgården Fotbolls ungdomssektion.

Djurgården Fotbolls akademi är en femstjärnig akademi med högutbildade ledare vilket ger våra spelare en möjlighet att ta till sig en mycket högkvalitativ fotbollsutbildning. En av svagheterna med detta är dock att verksamheten blir geografiskt, socialt och ekonomiskt låst till Hjorthagen med omnejd där Djurgården Ungdom verkar. Genom att öppna upp vår kompetens för andra fotbollsspelare kan vi nu ge fler möjlighet att spela på den nivå de själva önskar även om andra förutsättningar för akademispel saknas.

Ola Danhard fortsätter:
– Ska vi uppnå svensk fotbolls långsiktiga vision om att så många som möjligt ska få spela så länge som möjligt behöver vi kunna erbjuda fotboll på alla nivåer simultant. Vi väljer därför att låta vår akademi gå på turné runt om i Stockholm under sommaren för att låta spelare från hela 08-området testa på hur det är att spela fotboll i en femstjärnig akademiverksamhet.

Akademicamperna kommer att arrangeras dels på Hjorthagens IP under veckorna 24, 26 och 32 men även tillsammans med Spårvägen på Skarpnäcks Sportfält vecka 25. Därefter genomförs de med Kista SC i Akalla vecka 31 och vecka 31 även på Hagsätra IP tillsammans med Rågsveds IF.

Staffan Holmberg, projektledare Djurgården Fotboll, utvecklar:
– Att vi arrangerar camperna tillsammans med några av våra samarbetsföreningar är en viktig pusselbit i att kunna bidra till ömsesidigt kunskapsutbyte mellan våra föreningar där vi alla kan bidra med vår unika expertis. Genom att akademin turnerar på det här sättet skapar vi en kontaktyta mellan den lokala föreningen och fotbollsintresserade i deras upptagningsområden vilket sänker trösklarna till fotbollsspel i allmänhet och till Djurgården Fotboll i synnerhet. Djurgården är hela Stockholms lag och de här camperna ger oss möjligheten att träffa fotbollsspelande stockholmare i deras hemmiljö något som självfallet kan föra med sig andra positiva effekter.

Anmälan till camperna har redan öppnat och det är bara att surfa in här för mer information om kostnader, vad som ingår etc.

https://www.laget.se/dif/Page/331203

Attachment

l