Djurgården U21-mästare

 

U21-Allsvenskan, final
Djurgården-Elfsborg 1-0 (1-0)
1-0 Aliou Badji (34)

Laget
Tommi Vaiho
Felix Beijmo, Marcus Enström, Souleymane Kone, Jonatan Augustinsson
Wilhelm Loeper (Linus Pettersson Parnevik, 69), Marcus Hansson (K), Jesper Karlström, Ahmed Bonnah (Alexander Abrahamsson, 89)
Aliou Badji (Alexandar Mutic, 85), Julian Kristoffersen (Haruna Garba, 65)

 

Djurgården är svenska U21-mästare. Men det blev en spännande final mot ett ungt och duktigt Elfsborg som försökte ända fram till slutsignalen. Elfsborg startade matchen med ett bollövertag, men Djurgården försvarade sig säkert och stack upp när man hade chansen.

– Jag tycker att vi hade kontroll på dem i första halvlek men de hade ganska mycket boll och vi fick lite korta anfall. Vi kom inte riktigt in i pressen så vi lät dem etablera spel lite för enkelt. Men de skapade ingenting utan det var vi som hade de farliga målchanserna, sa coachen Hugo Berggren.

En av dessa farliga chanser var när Aliou Badji blev frispelad i djupled och trots rejäl uppvaktning i ryggen säkert kunde placera in det som skulle bli det avgörande målet. Djurgården kunde gå till pausvila i ledning.

– I halvtid pratade vi om att komma upp högre, komma närmre inpå dem och att kanske ta någon frispark för att visa att det gör ont.

Så blev det dock inte, i stället var det Elfsborg som lyfte upp spelet och skapade ett antal etablerade anfall och kom allt närmre målet.

– Det kan bli så, man leder med 1-0 och tittar på klockan, det blir mentalt att man flyttar bakåt och säkrar målet i stället för att gå för 2-0. Sen blir det svårt att ta sig därifrån, men vi lyckas freda målet. Man ser att några i laget är lite nervösa, att det kanske är deras största match i karriären, man halkar lite eller missar en boll som man normalt inte gör.

Elfsborg lyckades dock inte skapa de riktigt farliga chanserna, Djurgården höll nollan och när domaren efter tre övertidsminuter blåste av matchen var det klart, Djurgården är svenska U21-mästare 2017.

– Självklart jätteroligt. Vi har jobbat hårt hela året, tagit varje match seriöst och det är kul att grabbarna få belöning för det i slutändan, menade Hugo.

Attachment

l