Djurgården vidare i cupen efter derbyvinst!

Djurgården vann bekvämt över AIK och gick vidare i svenska cupen. Bilden är från en tidigare match.

Djurgården vann tisdagskvällens match i Svenska Cupen mot AIK med 4-0. Vinsten innebär att Djurgården går vidare till gruppspel. Målen gjordes av Madeleine Stegius, Katrin Schmidt (2) och Mia Jalkerud.

Djurgårdens tränare Joel Riddez var nöjd med att plocka hem säsongens tredje derbyvinst (i tävlingssammanhang):

– Det var härligt att vinna med 4-0 ikväll. Vi hade väldigt mycket boll redan från start och kunde föra matchen. AIK försvarade lågt med en 4-5-1-uppställning. I första halvlek skapade vi lite för få chanser men vi gick till pausvila med 1-0-ledning vilket var riktigt skönt, säger Joel Riddez.

4-0 är en fin siffra att vinna med, det måste vara skönt att ändå kunna utnyttja målchanserna så bra?
– Jätteskönt. Vi visste att ju längre matchen gick så skulle AIK bli trötta, och till slut blev det rätt komfortabelt. De hade väl en målchans mot oss, annars handlade det bara om oss. Men det var en tuff match med mycket kamp och det smällde på rejält, fortsätter Riddez.

Vinsten innebär att ni är vidare i cupen, hur viktigt är det?
– 
Det känns jätteviktigt inför vintern faktiskt. Cupen ser ju ut som för herrarna nu, att det blir ett gruppspel och det leder sedan direkt till semifinal om man vinner gruppen. Det känns skönt att veta att man har tre bra matcher framför sig till försäsongen.

Hur känns truppen i övrigt inför fortsättningen?
– Sheila blir borta ett tag igen efter att ha skadat armen igen vilket är riktigt tråkigt. Det blir lite snålt med backar då så därför har vi plockat upp Julia Walentowicz, född 01, som kommer träna med oss och är ett namn för framtiden. Sedan är Lisa Moazzeni snart i full träning och på väg tillbaka, vilket är riktigt kul, avslutar Joel Riddez.

Svenska mästarna till Stadion på söndag

Nästa hemmamatch spelas på söndag, 1 oktober kl 16:00, och då kommer förra årets svenska mästare Linköpings FC på besök till Stockholms Stadion. Var på plats och stötta laget till tre nya poäng!

Köp säsongskort, lösbiljetter och lagbiljetter till våra hemmamatcher här.

Se matcherna på damallsvenskan.tv om du inte kan se dem på plats – klicka på bilden nedan.

l