Djurgårdsarvet – Gurra G tar med sig farsan mot Blåvitt

Vem har du att tacka för dina blåränder?

Inför matchen mot IFK Göteborg onsdagen 31 oktober lanserar Djurgården Fotboll en kampanj för att hylla alla er fantastiska supportrar som sett till att göra barn, barnbarn, grannar, syskon och föräldrar till Djurgårdare.

Kampanjen som rullade ut under måndagskvällen består bland annat av ett antal filmer där supportrar till Blåränderna berättar vem det var som gjorde att de blev Djurgårdare från första början. Syftet är att minnas och framförallt hylla ”Djurgårdsarvet”, som också är namnet på kampanjen.

– Vi fick en enorm respons när vi ställde frågan ”Vem var det som gjorde dig till Djurgårdare?” på vårt instagramkonto. Vi samlade ihop berättelserna vi fick in och tog kontakt med några av personerna för att se om de ville vara med och berätta sin historia. Det var många historier som gjorde att man fick gåshud, och verkligen fick en själv att tänka till över hur tacksam man är för att någon gjorde det där lilla extra för att jag skulle bli Djurgårdare, säger Daniel Bergström på Djurgården Fotboll.

– Många av våra besökare har likadana rutiner inför matcherna, man går med sitt kompisgäng och dricker sina öl på det gamla stammishaket. Med detta initiativ vill vi få våra besökare att tänka tillbaka på vem det var som gjorde dem till de stolta djurgårdare de är idag och ta med dem till matchen. Personligen kommer jag bjuda med min pappa som tack för han tog med mig till Stadion för 35 år sedan, avslutar Daniel Bergström

En av de medverkande i filmerna är Gustave Lund mer känd som Gurra G i Just D.

– När klubben kallar är det självklart att man ställer upp. Sedan vill jag ju så klart tacka farsan också, han är ju så stolt över klubben och att vara Djurgårdare, precis som jag. Jag tycker det är ett fint sätt att betala tillbaka till honom för alla minnen jag fått uppleva som Djurgårdare, säger Gurra G.

Till matchen mot IFK Göteborg har vi satt av två sektioner på Tele2 Arena där alla som vill ta med sig någon och hylla sitt arv eller föra arvet vidare kommer att sitta tillsammans.

Biljetterna kostar 150 kr st om man köper minst två biljetter.

Läs mer och boka biljett på djurgårdsarvet.se


Stort genomslag för #Djurgårdsarvet på sociala medier

Mottagandet för #Djurgårdsarvet har varit helt fantastiskt! Hundratals supportrar berättar nu sina historier om vem som gjorde dem till Djurgårdare på twitter, intstagram och facebook.

Klicka här för att läsa alla berättelser om #Djurgårdsarvet på twitter

Har du någon du vill tacka?

Kanske finns det någon där ute som du vill tacka för att du blev Djurgårdare?

Nu kan du spela in din instagram storyvideo på 15 sekunder och tagga @DIF_fotboll så kanske vi publicerar den på vår instagram. Glöm inte heller att tagga användarnamnet på den du vill tacka om han/hon finns på instagram.

Här följer du @DIF_Fotboll på instagram

 

Attachment

l