Dramatiskt kryss mot Peking

Djurgården-IFK Norrköping 3-3 (1-2)

0-1 (5) Christopher Telo
1-1 (23) Magnus Eriksson
1-2 (28) Niclas Eliasson
2-2 (65) Magnus Eriksson
2-3 (89) Gudmundur Thórarinsson
3-3 (90+3) Tino Kadewere

Domare: Stefan Johannesson, Täby
Varningar DIF: Kim Källström (avstängd nästa match)
Publik:
17104

Djurgårdens laguppställning:
Andreas Isaksson – Felix Beijmo, Jacob Une Larsson, Niklas Gunnarsson (91, Aliou Badji, Elliot Käck – Magnus Eriksson, Kevin Walker, Kim Källström, Jesper Karlström (60, Tino Kadewere) – Kerim Mrabti (83, Jonathan Augustinsson), Gustav Engvall.

Inte inbytta Tommi Vaiho, Marcus Hansson, Amadou Jawo, Haruna Garba.

Matchrapport:

Underhållande, dramatiskt och extremt händelserikt. Lägg till flertalet snygga mål. Matchen mellan Djurgården och IFK Norrköping hade det mesta med undantag för en vinnare som tog med sig alla tre poäng. 3-3 slutade matchen inför 17104 åskådare.

Det var en rafflande match på Tele2 arena. En match där Djurgården inledningsvis fick föra spelet och samtidigt undvika att tappa bollen när IFK Norrköping satte hög press med både anfallare och mittfältare. Trots att gästerna skickade upp flera spelare högt i banan var de väl samlade hemåt när Djurgården lyckades få upp bollen högt på offensiv planhalva. De spelade väldigt disciplinerat.

IFK Norrköping fick också god hjälp och självförtroende i sitt spel av ett tidigt ledningsmål. Efter en lång boll upp mot anfallarna följde vänsterbacken Christopher Telo med upp. Han utnyttjade det faktum att Djurgården hade fallit för långt ned och kunde med mycket tid på sig fånga upp andrabollen, lägga den till rätta och sedan skjuta. Skottet gick ribba in i den femte matchminuten.

Djurgården kämpade sedan på för att luckra upp gästernas samlade försvar. Felix Beijmo fyllde på och avlossade ett distansskott som skruvade sig utanför, Gustav Engvall var högst på en hörna utan att vara nära nätkänning.

Utdelningen, och den första av tre kvitteringar, kom i den 23:e minuten. Kim Källström slog en lurig frispark på mittplanen bort från klungan till Gustav Engvall. Engvall fick bollen till Magnus Eriksson som pausfintade lite med vänsterfoten, skapade sig yta, för att sedan placera in bollen lågt och behärskat på målvakten Michael Langers vänstra sida. Detta bara minuten efter det att Filip Dagerstål varit nära att bredsida in 0-2 för IFK Norrköping.

Glädjen över kvitteringen blev kortvarig. En handfull minuter senare jobbade sig IFK Norrköping framåt centralt i banan och kunde lyfta laget när de fick frisparkar med sig. Den sista frisparken förvaltade Niclas Eliasson med sin vänsterfot. Den satt högt i målet bakom Andreas Isaksson som ännu en gång fick se fick passerad av ett välplacerat skott.

I slutet av den första halvleken mattades IFK Norrköpings press en aning och Djurgården kunde lyfta upp spelet markant i banan. Det öppnade upp för bättre blårandiga målchanser. Gustav Engvall hade ett bra läge när han klackade- och snurrfintade sig förbi två försvarare. Avslutet hamnade dock i famnen på målvakten. I halvtid var Djurgården alltjämt i underläge men en bra avslutning på den första halvleken bådade ändå gott inför den andra halvan av matchen.

Den andra halvleken blev en av de allra mest händelserika på Tele2 Arena. Djurgården höjde tempot rejält och satte ett ordentligt tryck på IFK Norrköping. Kerim Mrabti hade flyttats upp högre i planen och mycket ut till vänster, där han matades med bollar från Kim Källströms vänsterfot. Djurgården lyfte upp det mesta som fanns att lyfta upp och IFK Norrköping försvarade sig med det som fanns tillgängligt. Djurgården sköljde under en period över IFK Norrköping och trots att de fredade sitt mål på alla möjliga sätt var det bara en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma. Det var ett sanslöst tryck både på planen och på läktaren när Djurgården jagade kvittering. Till matchminut 65 stod kamratföreningen emot. Då tryckte Magnus Eriksson in 2-2 med ett distinkt hårt och högt skott. Hans andra mål i matchen. Hans femte mål för säsongen.

Efter den enorma forceringen av Djurgården som till slut mynnade ut i kvitteringen såg krafterna ut att tryta lite för hemmalaget. Kerim Mrabti, som gav klartecken för spel under förmiddagen, hade matats med så många bollar av Kim Källström att krampen i vaderna gav sig till känna. Özcan Melkemichel gjorde sina byten och i slutet av matchen mönstrade Djurgården en lite defensivare elva på planen. IFK Norrköping välkomnades in i hetluften igen och fick chansen att lugna ned matchen genom att trilla lite boll till varandra. Djurgården föll ned en aning i banan vilket gjorde att IFK Norrköping kunde lyfta upp sitt lag. Det resulterade i att inhopparen Gudmundur Thórarinsson kom till skott från distans och för andra gången i matchen fick Andreas Isaksson se sig passerad av en boll som tog vägen via ribban in i mål. Klockan hade då tickat på till matchminut 89.

Men eftersom den här matchen hade allt och lite till är vi inte klara där. Slumpmålet var inte gjort ännu och det var Djurgården som fick göra det. Djurgårdens inhoppare Tino Kadewere kom till avslut. Hans skott träffade en motståndarsko och ändrade lite riktning. Bollen studsade retfullt över målvakten Michael Langers armar och vidare in i målet.

Tele2 arena exploderade i ett tredje kvitteringsjubel. Ett jubel i den 93:e matchminuten som blev den händelserika matchens sista.
– Det är en jämn match med litet övertag för oss. Jag är nöjd med andra halvleken. Vi kommer ut som ett hungrigt lag, sätter press och skapar målchanser. Jag kände på mig att vi skulle göra 2-2. Efter målet sjunker vi ned. Vi har jagat och jagat för kvitteringen. Norrköping tar över när vi blir lite låga. 2-3-målet är tungt. Vi fortsätter att jobba och får kvitteringen väldigt välförtjänt. Hade vi förlorat hade jag känt en enorm besvikelse. Det var en bra allsvensk fotbollsmatch, summerade Özcan Melkemichel.

Text: Thomas Segerbrant

Matchstatistik:

Bollinnehav: 52-48 procent
Avslut: 11-9
Avslut på mål: 9-6
Frisparkar: 17-11
Hörnor: 8-3

Attachment

l