Ekroth till Juventus

Petronella Ekroth skrev på för Djurgården inför säsongen 2016 då laget precis tagit klivet upp i Damallsvenskan. Hon kom till laget som mittback, men har i år flyttats ut till ytterback. Att det var ett lyckat drag visas inte minst av att italienska mästarlaget Juventus nu har valt att köpa loss Petronella som omedelbart ansluter till sin nya klubb. Totalt blev det 48 matcher för Djurgården i Damallsvenskan för Petronella.

– Jag är otroligt tacksam och stolt över min tid i Djurgården. Tack till alla ledare jag haft och alla spelare jag spelat med, ni har utvecklat mig till en bättre fotbollsspelare. Jag kommer alltid bära med mig dessa år och alla upplevelser vi har varit med om tillsammans. Tack till publik och supportrar som stöttat oss, det betyder alltid mycket för att vi ska ta oss framåt. Jag önskar laget och klubben stort lycka till i framtiden, jag kommer självklart följa er och heja på avstånd, säger Petronella.

– Petronella har tagit steg i sin utveckling i år och det här är en välförtjänt chans för henne. Vi önskar henne lycka till och självklart är hon välkommen tillbaka i framtiden, säger sportchefen Joel Riddez.

Djurgården Fotboll tackar Petronella för den här tiden och önskar lycka till i den fortsatta karriären.

l