El Kabir klar för FC Ural

Under måndagen blev det officiellt klart att Othman El Kabir skrivit på för FC Ural i Russian Premier League. Förhandlingarna är klara, kontraktet påskrivet och Othman lämnar därmed definitivt Djurgården och tackar för sin tid i föreningen.
– Det känns bra att skriva på men självklart tråkig att lämna Djurgården som har en spännande säsong framför sig. Jag har haft en jätterolig och lärorik tid i föreningen och tar med mig mycket goda erfarenheter. Jag vill också tacka Djurgården för att föreningen var villig att släppa mig och jag hoppas att jag någon dag kan komma tillbaka och spela i djurgårdströjan igen. Det kändes verkligen som att vara en del av en familj här i Djurgården och jag har blivit väldigt väl omhändertagen. Så jag tackar alla djurgårdare för min tid här, summerar Othman.

Sportchef Bosse Andersson passar å sin sida på att tacka Othman för hans insatser i DIF-tröjan men känner sig samtidigt trygg med truppens nuvarande status.
– Så här är det i fotbollen ibland och det är bara att tacka Othman för den tiden som han har varit med oss och bidragit. Vi var i en tuff situation när han kom sommaren 2016 men hans och lagets utveckling sedan dess har tagit oss till Europa. Det har inte varit någon hemlighet att han ville bli proffs och vi har gjort det här i samförstånd, vilket känns viktigt. Men vi har bra spelare på hans position i truppen och jag tror att det är bättre att gå in i den här viktiga säsongen med så få frågetecken som möjligt, förklarar Bosse.

Djurgården Fotboll önskar Othman El Kabir lycka till under sin tid i ryska ligan och tackar för hans tid i föreningen.

l