Elliot Käck gläds åt stabil defensiv

Premiärbakslaget är överspelat och söndagens insats mot Häcken visade på viktiga steg i rätt riktning för Djurgården. Framför allt defensiven var ett utropstecken och den blårandiga backlinjen kunde kassera in årets första ”clean sheet” där ett offensivt skickligt Häcken inte fick mycket uträttat framåt. Något som uppskattats av Elliot Käck som efter onsdagens träning – med efterföljande autografskrivning – summerade läget i fotbollstillvaron.
– Efter förra matchen så känns det bra. Det går ju mycket upp och ner och pendlar där resultaten påverkar hur man mår. Men nu senast mot Häcken tycker jag att vi gör en bra match där framför allt försvarsspelet är väldigt bra och det gläder ju mig som back. Det såg stabilt ut över hela planen så det är positivt inför Elfsborg, berättar Elliot.

Vika faktorer låg bakom förbättringen?
– Vi fick en träningsvecka till och blir mer och mer samspelta. Sedan hade vi en bra matchplan och visste hur vi skulle agera mot Häcken. Så var det ju även mot Sirius i första halvlek där det kändes stabilt men mot Häcken tog vi det ett steg till. Spelet blir bättre och bättre för varje vecka som går men det är fortfarande den sista tredjedelen som vi måste fortsätta jobba med.

Hur tycker du att offensiven har funkat för egen del på vänsterkanten?
– Jag har haft en del inlägg men nu senast blev det ganska mycket fokus på defensiven. Men när jag väl kommit upp har det blivit hyfsat farligt så det är bara att jobba vidare på det.

Vad tror du om årets upplaga av Elfsborg?
– Vi har mött dem mycket och de har ganska många spelare från förra året kvar. Vi gjorde en bra match mot dem på Tele2 Arena förra året men vi vet att de är väldigt bra i djupled med Daniel Gustavsson och Simon Lundevall. Dessutom har de duktiga forwards så vi får se upp lite där bak. Sedan tror jag att vi har goda möjligheter att ställa om på dem som vi gjorde i höstas. Det öppnas ju upp ytor på ett annat sätt när man möter ett spelande lag jämfört om man möter ett lag som ligger kompakt.

Dags för årets första allsvenska mål på söndag?
– Det tror jag. I normala fall så ska vi vara bra på att skapa chanser och göra mål på Tele2 Arena så det känns som att vi får igång målskyttet på söndag.

 

Attachment

l