En extra taggad Ulvestad i Ukraina


Efter att Djurgårdsveckan nått sitt slut väntar nu Mariupol på torsdag. I söndags mot Sundsvall fick inte Fredrik Ulvestad medverka på grund av avstängning. Den norske mittfältskämpen är dock tillbaka i truppen till torsdagens match och ser fram emot drabbningen som väntar.

– Jag är taggad inför matchen. Det blir tufft men vi är optimister. Vi vet att vi måste göra mål där nere och det borde vi klara av. Vi är minst på samma nivå som de är kvalitetsmässigt.

I söndags satt 26-årige Fredrik på Tele2 Arena och hejade fram laget. En frustrerande och samtidigt intressant upplevelse

– Man sitter på läktaren och känner att man bara vill in på plan för att påverka. Jag vill alltid spela. Samtidigt fick jag för en gång skull se fansen från läktarhåll. Det var en mäktig upplevelse. Djurgårdens fans är riktigt bra. Stämningen på matcherna är helt unik. Varje gång blir jag imponerad.

Tino Kadewere fick ett känslosamt avsked från fansen innan matchstart, vad har han betytt för laget?
– Tino är en jättefin kille och en bra spelare. Men så här är ju fotbollen. Spelare kommer och går i alla klubbar. Självklart kommer han att vara saknad men nu är det bara för någon annan att fylla hans skor.

”Stämningen på matcherna är helt unik. Varje match blir jag imponerad”

Erik Johansson och Nicklas Bärkroth har anlänt under sommarfönstret, dina intryck av dem som personer och spelare?
– Båda är stora förstärkningar för oss. Skönt att få in så bra spelare som dessutom bara kommer att bli bättre och bättre. De har verkligen kommit in i gruppen bra också.

Djurgården har inte förlorat sedan Brommapojkarna den 6:e maj, men vad krävs av laget för att kunna utmana om guldet?
– Vi måste hålla i vår form. Vi har ju inte förlorat på länge och det tåget ska vi hålla igång. Men, vi måste undvika matcher som i söndags. Där måste vi vinna. Vi ska ju kriga om guldet hela hösten.

Djurgården värvade Fredrik i början av 2018. Då flyttade han från England till Stockholm. Han hade aldrig tidigare varit Sveriges huvudstad och blev positivt överraskad.

– Jag är ”mäkta” imponerad. Jag trivs väldigt bra. Vädret har ju varit helt fantastiskt! Men alla säger att jag inte ska bli van vid att ha det så här varmt, haha.

Din pappa var fotbollsproffs och det är även flera av dina bröder. Hur kommer detta sig?
– Haha, ja vi är fyra bröder som har kämpat mot varandra i uppväxten. I och med att farsan lirade blev det naturligt för oss på något sätt. Vi bröder har triggat varandra att bli bättre och det har hjälpt oss genom åren. Vi spelade alltid fotboll tillsammans när vi var yngre.

Men du är den bäste Ulvestadaren?
– Haha, det vet jag inte riktigt, kanske är det så.

Vilket cupguld var störst, det i Norge eller det med Djurgården?
– Jag var 19 år och det var min första titel när vi (Ålesunds FK) vann norska cupen 2011. Men det var sjukt stort att vinna cupguldet med DIF också. Jag rankar det typ lika högt.

Favoritserie på TV?
– Just nu ser jag Game of Thrones men är inte riktigt klar ännu så spoila inte! Sen ser jag Bron och Gåsmamman också för att lära mig lite svenska.

Vem är din stora idol?
– Alessandro Del Piero.

Tino hade sin egen ramsa, har du haft det någon gång?
– I Norge hade jag en som gick typ ”Det finns bara en Ulvestad”. I Charlton sjöng de alltid ”Oh Freddie, Oh Freddie, Freddie, Freddie, Freddie Ulvestad”. Så jag hoppas att det kommer en även från fansen i Djurgården, haha.

Text: Gabriel Aspelin.
Foto: Bildbyrån.

Attachment

l