Ulvestad inför derbyt: ”En match vi verkligen ser fram emot”

Trots sina meriter har Fredrik Ulvestad flugit in lite under radarn och på ett diskret sätt etablerat sin som en mycket viktig kugge på det centrala mittfältet. Fredrik har radat upp en serie fina insatser på sistone, inte minst i cupderbyt där han vann och fördelade boll på ett sätt som höll AIK på behörigt avstånd under större delen av matchen. Nu är det dags för en ny drabbning mot de svartgula rivalerna och Fredrik är påtagligt laddad  och fokuserad inför söndagen.
– Det är en match som vi verkligen ser fram emot. Vi ska visa oss från vår allra bästa sida och se till att vinna den, säger Fredrik.

Din personliga derbystatistik är ju hundraprocentigt positiv men om man ser till hela laget, vad betydde segern i cupderbyt senast?
– Varje match lever sitt eget liv men vi fick ju en extra dos självförtroende genom att vi vann förra matchen mot dem. Men vi kan inte tänka på gamla matcher nu utan bara vara hundraprocentigt koncentrerade så får vi hoppas att det håller hela vägen på söndag.

Vilken typ av match tror du det blir?
– Det är svårt att säga. Derbyn blir ju ofta mycket krigande på planen men jag hoppas att vi kommer att gå ut och spela med samma kraft som senast.

Tankar kring säsongsstarten i övrigt?
– Vi gjorde ju en bra start mot Östersund men mot Trelleborg borde vi fått med oss en seger. Ska vi hänga med uppe i toppen ska vi ta poäng mot den typen av lag. Men så blir det i fotbollen ibland och fyra poäng på två matcher är väl ganska okej. Vi har ju ännu inte förlorat i år och nu är det bara fokus på derbyt som gäller.

Hur ser du på dina egna prestationer hittills?
– Jag tycker att det gått bra så här långt. Det blir bättre och bättre för varje match och jag börjar att komma in i rutinerna och vardagen så det känns bara positivt.

Du har ju ett väldigt bra skott, vilket märks på träningarna. Något som vi kommer att få se mer av på söndag?
– Jag hoppas att jag kan öppna kontot snart men det viktigaste är att laget vinner. Några mål ska jag kunna bidra med framöver men vi får se när de kommer, avslutar Fredrik.

Attachment

l