Engvall hoppas på repris mot ÖSK

Att möta Örebro SK väcker angenäma minnen för Gustav Engvall. Senast det begav sig på Behrn Arena blev det ett hattrick för DIF-strikern och nu är det dags igen när lagen möts på Tele2 Arena på lördag.
– Jag har gjort några mål mot dem, det blev en del även när jag spelade i IFK Göteborg. Så det är klart att det är positivt att gå in i matchen med det, berättar Gustav.

…och tre mål senast på Behrn Arena som nästan var ett äkta hattrick.
– Det krävs ju att alla tre målen görs i samma halvlek för att det ska vara äkta och det var det tyvärr inte. Men nära var det.

Hur känns formen i övrigt?
– Den känns god, även om det var stolpe ut mot IFK Göteborg i förra matchen. Men så blir det ibland och det brukar bli stolpe in nästa gång så det jämnar ut sig.

Du kommenterade det i alla fall med emfas i DIFTV under segerfirandet.
– Det var såklart ett mål som jag hade velat göra. Det hade varit skönt för laget och för min skull också. Men det var som att gud sa till mig att du inte behöver göra mål när du leder med 3-1. Det kommer på lördag istället i nittionde minuten när det står 0-0.

Men du har varit inblandad i mycket av det kreativa i offensiven ändå.
– Ja, det tycker jag. Jag löper mycket i djupled och kan vara svår att få tag i när tajmingen sitter. Sedan har jag bra fötter bakom mig som slår fram bollarna så det blir ofta farligt och jag känner mig stark.

Vad tror du om Örebro som sänkte Malmö senast?
– Vi har bra koll på Örebro allihopa och det är ett skickligt lag. Sedan vet vi också att det inte spelar någon roll vilka lag vi möter bara vi gör vårt och spelar som vi kan. Då får vi våra 3-4 lägen som det ska vara mål på i en match. Det kommer vi få mot Örebro också om vi fortsätter i samma stil som senast.

Slutligen, dags för hemmamatch igen med allt vad det innebär
– Det blir kul att kliva in på Tele2 Arena igen. Vi har alltid ett starkt stöd där och det känns som att alla är med oss nu när vi jagar efter MFF. Det är visserligen sju poäng men vi har fått upp hoppet och det finns spänning i det. Chansen finns alltid inom fotboll och jag hoppas att många som möjligt sluter upp på lördag.

 

Attachment

l