Fanny Andersson inför Piteå

 

23-åriga Fanny Andersson gör sin första säsong i Djurgården. Hon har startat i alla årets 17 seriematcher och i dagarna blev hon uttagen i U23-landslagets trupp som samlas i början av oktober. Det är visserligen inte första landslagsuppdraget, Fanny har totalt 63 U-landslagsmatcher på meritlistan.
– Men det är alltid kul att bli uttagen till landslaget, det är en bekräftelse på att man har gjort något bra. Den här gången blir det dessutom lite speciellt då vi möter Djurgården i en träningsmatch. Det ska bli roligt.

Djurgården då. Det var tungt med alla skador i våras, nu har ni fått tillbaks de flesta spelarna och dessutom fick ni in en del nyförvärv under sommaren. Har ni fått ihop laget eller är det mycket kvar att jobba på?
– Det finns alltid saker att jobba på, det tar tid att få ihop en grupp och alla ska in i systemet. Men vi har gått framåt de senaste matcherna och det känns väldigt skönt med två raka segrar.

Du själv har spelat alla årets seriematcher från start, hur har din egen säsong varit?
– Den har väl varit bra men då det varit många skador har jag fått spela på kanten hela året trots att jag egentligen trivs bäst centralt. Jag är kanske den centrala spelaren som passar bäst på en kant. Men de senaste två matcherna har jag fått ta klivet in centralt och då har det känts extra bra.

Två raka segrar, och tre raka segrar på hemmaplanen. Hur känns det inför helgens match mot Piteå?
– Vi har ju haft många bortamatcher ett tag och nu känns det skönt att få spela tre raka matcher på Stadion. Det är klart att det känns bra med vinsterna och nu får vi hoppas att vi tar fjärde raka hemmasegern.

På grund av alla skador har laget inte riktigt fått visa vad ni kan under säsongen. Hur bra är ni om ni får ha alla friska och träna på?
– Vi är bra och vi kan konkurrera med alla lag, helt klart. Nu kommer serieledarna på besök och det är tufft men jag tror absolut att vi kan slå dem, så bra är vi. Piteå är ett fysiskt lag som är bra på fasta situationer och att ta vara på andrabollar. Vi hoppas att vi kan hålla i bollen och inte komma in i deras spel, att vi kan föra matchen.

17 matcher från start, men det står fortfarande noll i målkolumnen. När kommer första målet?
– Förhoppningsvis på söndag. Men det är inte så viktigt, bara vi vinner så är jag nöjd. Jag har inte varit någon större målgörare under de senaste åren.

Djurgården möter Piteå på Stadion söndagen den 23 september klockan 15.00. Biljetter köper du här.

Träningsmatchen mellan Djurgården och U23-landslaget spelas torsdagen den 4 oktober klockan 16.00 på Kristinebergs IP.

Attachment

l