Felix Beijmo lyfts av derbyatmosfären

Derbyt mot Hammarby kommer allt närmare och Felix Beijmo är påtagligt taggad inför söndagen. Han kan dessutom pusta ut eftersom han klarade sig undan gula kort i matchen mot Elfsborg, något som var en riskfaktor eftersom han har dragit på sig två varningar under säsongen. Mindre nöjd var dock Felix med poängskörden där ett kryss på Borås Arena kändes som en missräkning sett till matchbilden.
– Om något lag förtjänade att vinna så var det väl vi men det var ingen jättebra prestation av oss. Det var jobbigt att vi i inte fick med oss tre poäng för det var det vi kom för och vi hade ledningen två gånger. Gör man två mål borta mot Elfsborg så ska man också få med sig en seger, säger Felix.

…och du var framme och nosade på ännu ett mål för egen del.
– Jag fick på en bra träff och den hade troligtvis gått in om inte Jon Jönsson hade fått den på sig. Men jag kanske borde placerat den istället för att gå på kraft nu när jag sett situationen i efterhand. Jag tycker att jag borde gjort mål men hoppas att det kommer på söndag istället.

Hur ser du på straffsituationen?
– I och med att han kanske har missat ett par hands i första halvlek och ser att den nuddar handen så blåser han. Bollen tar först i min mage och sedan studsar den ut mot armen. Jag försöker hålla händerna intill kroppen men ska försöka hålla dem bakom nästa gång. Det är som det är och det är domaren som dömer.

Nu väntar derby mot Hammarby på söndag där Djurgården, en minst sagt viktig match av flera olika anledningar.
– Ett derby är ju alltid speciellt med allt vad det innebär och det är en match vi måste vinna. Vi sa inför förra matchen att vi ska ta alla poäng som är kvar och det är samma som gäller på söndag. Så vi ska ta en derbyseger och se till att fortsätta att vara med i kampen om Europa-platserna.

Kan det finnas en känsla av att vi slår ur underläge med tanke på derbystatistiken och att trycket ligger på dem?
– Jag försöker att inte fokusera på historia. Vi är i det läget att vi slåss om topplaceringar, vi siktar på Europa och är just nu ett av de bästa lagen i serien. Så det här ser jag helt enkelt som en match som vi ska vinna.

Hur responderar du som spelare på derbyatmosfär och mycket publik?
– Det är bara kul och jag såg att det var över 23000 sålda. Jag hoppas att det blir helt slutsålt och att så många som möjligt vill komma till Tele2 Arena.

Slutligen, derbyformen för egen del?
– Den är bra. Jag missade ju derbyt mot AIK senast så jag ser verkligen fram emot söndagen.

Foto: Bengt Jörnåker.

Attachment

l