Felix Beijmo på väg tillbaka

Efter en otäck situation i matchen mot IFK Norrköping den 13 augusti var det många orosmoln som hopades över Felix Beijmo. Men en lättandes suck kunde dras veckan efter när röntgenbilderna sedan visade att knäet var helt och efter en tids rehabperiod är Felix nu på väg tillbaka igen. Under onsdagsträningen blev det mycket snabba ruscher och vändningar med goda resultat, där naprapat Kalle Barrling hoppfullt konstaterade att ”det ser bra ut och går framåt hela tiden”. Besked som innebär att Felix kan börja träna med boll igen på torsdag, ett mycket efterlängtad steg för honom.
– Jag tryckte på bra med löpningarna idag med full kraft i sidled och vändningarna så det kändes bra. Nu ska jag testa lite med boll imorgon. Vi börjar med lite passningsövningar, dribbla runt koner och liknande så tar vi det vidare därifrån, berättar Felix.

Hur har du haft det under skadeperioden?
– Det är väldigt tråkigt, speciellt när man missar sådana roliga matcher som i söndags. Men jag har ändå haft tur att slippa någon längre skada och nu hoppas jag på att vara tillbaka så snabbt som möjligt.

Apropå derbyt, var du på plats och kollade?
– Ja, det var jag. Vi fick med oss en rättvis poäng och kunde haft tre om vi hade haft lite marginaler på vår sida i slutet.

Men ändå ett resultat som håller oss kvar i racet om Europaspel i allra högsta grad. Det måste vara sporrande inför höstspurten?
– Verkligen, Djurgården har ju inte haft någon topp-tre-placering på ett tag och det är något som vi verkligen vill göra i år. Vi ska kämpa för att nå dit och framför allt se till att ta poängen som krävs från våra konkurrenter i toppen.

Finns det en möjlighet att du är redo för Stadionmatchen mot Molde tisdagen den 5 september?
– Det beror på lite hur det ser ut i morgon och i helgen. Jag ska försöka köra på nu så ska vi ta ett beslut på måndag. Men det viktiga är matchen mot IFK Göteborg även om Stadionmatchen är en rolig match att spela.

Har du spelat på Stadion tidigare?
– Jag spelade en ungdomsmatch med BP på Stockholms Stadion när vi fick hyra in oss i en träningsmatch. En fantastisk gräsmatta och en härlig aura runt planen så jag hoppas verkligen att jag kan vara med där på tisdag.

Klicka här för att köpa biljett till Djurgården-Molde.

Attachment

l