Felix Beijmo ser fram emot derbyt

Derbyt närmar sig och för Felix Beijmo – som älskar de stora matcherna – är det en av årets höjdpunkter som väntar. Att det är all in som gäller för Felix behöver knappast tilläggas och förutom derbyglöden finns det även andra faktorer som pushar laget framåt på söndag.
– Det är en väldigt rolig match som väntar. Vi hade ett snöpligt poängtapp senast så vi måste revanschera oss för det och det är även viktigt att ta en seger för att hänga på i toppen.

Lite ytterligare tändvätska utöver den som alltid finns i derbyn?
– Derbyn är ju  alltid speciella matcher men poängen blir extra viktiga nu när Hammarby ligger i topp och vi måste plocka poäng för att vara med i det racet.

Hammarby har ju som sagt fått god resultatmässig utdelning hittills, ligger favoritskapet hos dem nu?
– Nej, det skulle jag inte säga. Jag vet inte om det är bra eller dåligt att ha favoritskap i ett derby, men jag ser det som att vi ska gå in och vinna den här matchen. Vi har hemmaplan, är i bra form och Hammarby har visserligen gått bra poängmässigt men haft lite lättare schema. Så jag tror inte att man ska dra för stora växlar efter fem matcher.

Är det ett tänkbart scenario att den här upplagan av Hammarby kommer att vara mer bollförande än de har varit tidigare säsonger?
– Ja, kanske det. Om man ser till våra olika sätt att spela fotboll så kan de bli så att de har lite mer boll. I så fall tror jag inte att det behöver vara något negativt för oss. Vi är bra i det spelet och skickliga på att ställa om och även om vi inte har gjort den gemensamma matchanalysen än skulle det kunna vara en gameplan. Vi får se vad Özcan säger och hur han tänker.

Det är ett tight spelschema som rullar på just nu. Hur mår du rent fysiskt?
– Jag tycker bara att det är kul när det är mycket matcher och lite färre träningar. Sedan har jag haft lite problemen med huvudet som gjort att jag har känt mig tung ibland. Det är en migrän som kommer som gör huvudet tungt och det blir disigt när jag ser. Mot Malmö kom det från ingenstans, utan förvarning, så det är svårt att förebygga. Men det känns som att det har släppt nu och jag hoppas att det inte kommer att störa mig mer under våren så att jag kan hitta en bra form.

Slutligen, över 23000 sålda i nuläget och bra snurr på biljettförsäljningen. Det ser ut att bli ett massivt tryck på söndag.
– Jag har sett att det säljer på bra och det är väldigt roligt. Det är fantastiskt roligt att spela de stora matcherna och jag hoppas att det blir slutsålt, det mesta verkar ju peka på det. Vi kommer säkert mötas av en bra prestation på läktarna och ska svara upp med en bra prestation på planen, avrundar Felix.

Attachment

l