Femetta mot Smedby säkrade cupavancemanget

difse5

Smedby-Djurgården 1-5 (0-0)

0-1 Jesper Karlström (46)
0-2 Othman El Kabir (56)
0-3 Mihlali Mayambela (66)
0-4 Othman El Kabir (76)
0-5 Daniel Berntsen (86)
1-5 Paul Chamoun (89)

Varningar DIF: Inga
Domare: Jim Petersson
Publik: 1500
Laget:
Andreas Isaksson
Niklas Gunnarsson (Björkström, 50) – Kebba Ceesay – Jacob Une Larsson – Elliot Käck
Daniel Berntsen – Tino Kadewere (Tasic, 72)- Jesper Karlström – Othman El Kabir
Amadou Jawo ( Sabovic, 60) – Mihlali Mayambela
Avbytare: Kenneth Höie, Tim Björkström, Marcus Enström, Wilhelm Loeper, Magnus Eriksson, Besard Sabovic, Filip Tasic

harmoni_difse

Matchrapport:

Division 2-laget Smedby AIS stod emot en halvlek men efter halvtidspausen fick Djurgården – med en comebackande Andreas Isaksson i målet – igång maskineriet. Segersiffrorna skrevs slutligen till 5-1 och DIF är klara för vårens gruppspel i Svenska Cupen.

Det var en behaglig sensommarvärme och rekordpublik på Mirum Arena när Djurgården tog sig an Division 2-laget Smedby AIS med en gruppspelsplats i Svenska Cupen i potten. Målmässigt blev det dock inte någon behaglig resa i första halvleken för ett Djurgården med en del skavanker i truppen där Mark Dempsey mönstrade om rejält i startelvan – det mest noterbara var självklart att Andreas Isaksson gjorde sin första match i DIF-tröjan sedan återkomsten till föreningen.

Nykomponerade anfallsparet Mihlali Mayambela och Amadou Jawo hade en mängd heta lägen under halvleken – där Jawo hade fyra avslut – men Smedbys målvakt Jonathan Erlandsson höll hög klass och stoppade allt som kom i hans väg.

jawo_difse

Spelövertaget var stort för Djurgården men hemmalaget var inte ofarliga och hade ett par vassa målchanser. Riktigt farligt var det när Henrik Fyrberg sköt i straffområdet med halvtimmen spelad och en slajdande Niklas Gunnarsson täckte skott där vissa i hemmapubliken ropade på straff för hands.

DIF hade strax efter bud på straff vid en liknande handssituation, efter en lurig hörnvariant, som domare Jim Petersson släppte även den. Inga straffar blev det och heller inga mål i halvleken där Mark Dempsey tycket att laget jobbat på bra och DIF-tränaren hade ett koncist svar på frågan: Vad han ville se från laget i andra halvlek?
– Mål!

difse2

Något som omgående hörsammades av Jesper Karlström som fick ett fint läge när Mihlali Mayambela skarvade fram Niklas Gunnarsson inspel från högerkanten. ”Karlis” måttade skott och storspelande Erlandsson tvingades till slut kapitulera till 1-0 för DIF.

Målet gav energi till DIF samtidigt som Smedby tappade lite momentum och blåränderna tog över matchen. Pigge Othman El Kabir visade hög klass rakt igenom och det var också han som satte 2-0 i bortre burgaveln efter en imponerande dribblingsraid på vänsterkanten.

Den berömda liknelsen vid ketchupflaskan fick ånyo relevans och tio minuter senare var det Mihlali Mayambelas tur att sätta trean. Ett inspel från inhoppande Besard Sabovic touchades vidare av Kadewere och ”Maya” kunde dunka in bollen med efterföljande Mayambela-ramsa från Djurgårdssupportrarna på plats.

difse3

Othman El Kabir fyllde sedan på till 4-0 efter en fin framspelning av Sabovic och Daniel Berntsen kunde därefter komfortabelt stöta in femman efter en elegant framspelning av Elliot Käck.

Andreas Isaksson sattes inte på några större prov i sin comebackmatch men fick dessvärre se nollan gå om intet när Smedby fick straff i 89:e minuten. ”Isak” hade fingrarna på Paul Chamouns straff men den styrde i mål via stolpen och fastställde därmed slutresultatet till 5-1.

En skön och viktig vinst som säkrar vårens gruppspel i Svenska Cupen och bygger upp självförtroendet i laget inför lördagens viktiga hemmamatch mot Gefle, enligt Mark Dempsey.
– Vi har bättre fart i andra halvlek och får ett mer direkt spel i andra halvlek som leder till ännu fler målchanser. Första halvlek var okej men i andra visar vi en bra kapacitet som bådar gott inför lördagens match mot Gefle. Då fortsätter vi på den inslagna vägen med samma energi och fart, summerade Mark efter matchen.

Var på plats på Tele2 Arena på lördag och stötta DIF. Biljett köper du här.

DIFTV-highlights från Smedby-matchen ser du nedan eller genom att klicka här om du läser i appen.

Attachment

l