Filip Tasic får U21-kontrakt

Djurgården fortsätter att flytta upp spelare från de egna leden. Innan dagens träning skrev Filip Tasic, mittfältare född 1998, på ett 3-årsavtal med föreningen. Det har gått fort Filip, som tidigare spelat i U17-laget med ett par inhopp i U19 men som även har rutin från P98-landslaget.

Djurgårdens Akademichef Tommy Davidsson är förstås mycket glad att ytterligare en akademispelare får en sån här möjlighet:

– För oss i Akademin så är det ju ett kvitto på att vi arbetar på rätt sätt. Filip är ju en riktigt spännande spelare, han är inte bara en bra person, han har också intressanta spetsegenskaper. Jag skulle beskriva honom som en riktigt kreativ spelare, bolltrygg med en bra teknik. Sen har han ju det här drivet också, han är dedikerad att han ska bli fotbollsspelare och inget kommer att stoppa honom. Han är lik Michael Jahn i det avseendet, och givetvis även Simon Tibbling.

Filip själv är själv mycket nöjd:

– Det är väldigt stort för mig. Jag har ju varit i Djurgården i hela mitt liv och det här är ett kliv närmare A-laget som alltid varit mitt mål. Jag har ju varit och testat med Arsenal och och nu senast med West Bromwich som ville ha mig men i samråd med mina föräldrar och min agent kände vi att Djurgården var det bästa alternativet.

Djurgården reser i morgon till Kanarieöarna, och Filip kommer att åka hem direkt från Engelbrektsskolan i eftermiddagför att packa resväskan.

– Jag har ju bara tränat ett par pass med A-laget nu så resan kommer att bli spännande. Lite nervöst är det, men det släpper nog när vi börjar träna och jag känner att jag kommit in i det säger den numera proffesionella fotbollsspelaren Filip Tasic.

Foto: Johan Sahlén

 

 

 

 

 

 

 

 

l