Flygrädslan försvann tack vare DIF


Djurgården står inför ett nytt Europaäventyr som inleds mot ukrainska Mariupol 26 juli. Mästarsupportern Jonny Lundin, som har en svit på över 650 tävlingsmatcher – såväl hemma som borta inom Europa – kommer naturligtvis att vara med.

– ”Aldrig att jag åker!” tänkte jag först när jag såg att det blev ett lag från Ukraina. Men sen började min syster sms:a mig ett ANTAL gånger om att jag har lovat min gudson som nu är 18 år att vi ska se Djurgården i Europa. Sedan började jag läsa överallt på sociala meder om hur Djurgårdsfamiljen bokade resor till Odessa och då kände jag att det är bara att åka dit. Allt för DIF!, säger Jonny Lundin.

Hur har du planerat din resa till Ukraina?
–  Vi åker tisdag till fredag (matchen spelas på torsdagen den 2 augusti) tillsammans med åtta vänner och bor i centrala Odessa.

Hur många Europamatcher i rad har du sett?
– Jag har varit på samtliga hemma- och bortamatcher så om jag har räknat rätt blir det match 25 och 26. Den första matchen var den 7 juli 1996 i Bremen.


Matchen i Bremen (se Jonny Lundins biljett ovan) spelades mot Werder Bremen och ingick i den numera nedlagda ”Tipscupen”. Trots att en plats i UEFA-cupen stod på spel var intresset för den turneringen väldigt svalt i Sverige. Jonny var en av endast elva(!) DIF-supportrar på plats på Weser Stadion bland 20 000 tyskar. Ett skadedrabbat DIF gick upp i en chockartad 2-0-ledning redan efter åtta minuter (Bosse Andersson var en av målskyttarna) men föll till slut med 3-2.

Vilka är dina bästa minnen från Europamatcherna?
– Samtliga bortamatcher. Tidigare var jag väldigt flygrädd men tack vare Djurgården så har det försvunnit.

Det är många Djurgårdare som nu gör sin första Europaresa med DIF. Har du något att säga till dem?
– Drick lagom på matchdagen, det kommer att bli ett minne för livet.

Djurgården inleder hemma mot FC Mariupol och matchen spelas torsdagen den 26 juli på Tele2 Arena. Biljetter ordnar du på difbiljetter.se (länk). 

Attachment

l