Förändringar i damtruppen

Det händer en hel del i damtruppen just nu. I början av veckan blev Irma Helin klar för Djurgården. Nu är det även klart med förlängningar av tre spelare över 2018 samtidigt som några trotjänare lämnar.

Förlängda avtal

Kim Sundlöv (bilden). Kim är 27 år och kom till Djurgården 2014. Det blev 17 matcher som back i Damallsvenskan i år.

Filippa Petterson. Filippa är 18 år och back. Hon flyttades inför 2017 upp i A-laget från F19. Debuterade under året i Damallsvenskan.

Julia Westergren. 19 år och anfallare, uppflyttad från F19 förra säsongen. Har ännu inte debuterat i Damallsvenskan.

 

Ej förlängda avtal

Ett antal spelare kommer av olika skäl inte att förlänga och lämnar därmed Djurgården (kommentarer av sportchefen Joel Riddez).

Madeleine Stegius. Kom till Djurgården 2012 och har bland annat gjort 60 matcher för DIF i Damallsvenskan.
– Madde är en spelare som är väldigt professionell och varit en bra ambassadör för DIF även utanför planen. Madde har stor utvecklingspotential, men behöver mer speltid än vad vi kan erbjuda i dagsläget.

Freja Hellenberg. Återvände till Djurgården inför 2017 och gjorde i år 20 matcher i serien.
– Freja är en spelare som varit i klubben i två perioder och spelat sammanlagt 100 allsvenska matcher för DIF. Freja har varit ordinarie under hela året och gjort ett bra jobb för laget, men vi har valt att satsa på andra spelare inför nästa säsong.

Alexandra Höglund. Kom till Djurgården redan 2009 och har utöver många matcher i Elitettan spelat 90 damallsvenska matcher i den blårandiga tröjan.:
– En riktig trotjänare som gjort många säsonger i DIF. Alex har i år fått ganska lite speltid, men har trots det agerat väldigt professionellt och varit väldigt viktig för spelargruppen.

Hanna Lundqvist. Kom till Djurgården 2015 och var med om att spela upp laget till högsta serien. 41 matcher är facit under de två åren i Damallsvenskan.
– Hanna är en väldigt uppskattad spelare för sitt hårda jobb på planen och hennes ledaregenskaper utanför planen. Fotbollsmässigt har skador förstört stora delar av året för Hanna. 

Patricia Jerzak. Född 1998 och debuterade i Damallsvenskan 2017.
– ”Pato” har haft ett år fyllt med småskador och sjukdomar. Trots det har hon alltid en positiv inställning till fotbollen. Pato har valt att studera och spela fotboll i USA nästa säsong.

Flera trotjänare och dessutom riktiga Djurgårdare lämnar alltså truppen. Djurgården Fotboll tackar för alla fantastiska insatser i den blårandiga tröjan och önskar alla lycka till i sina framtida karriärer.

l