Föreläsning med AFC Wimbledon och FC United

För att sparka av sommarens medlemsdrive ordentligt har Djurgården bjudit in Matthew Breach från AFC Wimbledon samt Jim Brunt från FC United of Manchester för en föreläsning på temat medlemsägande och föreningsdemokrati på lördag 27/5 innan matchen mot AFC Eskilstuna.

Matthew kommer bland annat att berätta om The Dons Trust och hur supportrarna tillsammans bildade The Dons när klubbledningen 2002 bestämde sig för att FC Wimbledon skulle byta namn och stad. Jim från FC United kan berätta om när supportrar 2005 i protest mot en amerikansk affärsmans övertagande av Manchester United bildade FC United of Manchester och varför. Två delvis liknande historier men sprungna ur olika situationer och där man stött på olika utmaningar på vägen. Efter vardera presentation kommer det givetvis finnas tid att ställa frågor till Matthew och Jim.

På plats kommer dessutom representanter för Djurgårdens styrelse och valberedning att finnas för att både lyssna men också få möjligheten att på ett enkelt sätt träffa och föra dialog med våra medlemmar.

Plats: VIP-utrymmet på Tele2 Arena, exakt lokal meddelas senare
Tid: 13.00-14.30

Föreläsningen är givetvis helt gratis men vi ser gärna att ni föranmäler er på denna länk så att vi kan anpassa lokalen på Tele2 Arena.

Bli medlem i Djurgården Fotboll – få två biljetter till kommande hemmamatcher 

 

Attachment

l