Förlängt med Emilia Brodin

 

Djurgårdens landslagsmeriterade mittfältare Emilia Brodin (tidigare Appelqvist) har skrivit på ett nytt ettårskontrakt. Emilia kom till Djurgården inför comebacken i Damallsvenskan 2016 och spelade samma år flera A-landskamper. I januari 2017 var dock olyckan framme, på årets första träning skadade hon sitt främre korsband och yttre ledband. Emilias rehab går dock enligt plan och hon beräknas vara med fullt ut när försäsongen sätter igång i januari.

– Från början skrev jag på för två år med Djurgården men på grund av skadan har jag ju bara spelat ett år så det känns naturligt att fortsätta. Jag trivs jättebra i föreningen och nu längtar jag efter att få vara skadefri och spela för laget igen. Beslutet var hur enkelt som helst och nu ser jag fram emot att kämpa om de ädlaste medaljerna med laget, för det är där vi ska vara, säger Emilia.

Tränaren och sportchefen Joel Riddez är givetvis mycket nöjd med att kunna förlänga med Emilia.

– Emilia är en viktig del av vårt lag, med sin positiva energi och sina ledaregenskaper. Vi är väldigt glada att hon väljer att fortsätta sin väg tillbaka till yppersta elitnivå i vår miljö, menar Joel.

Emilia Brodin
Född: 1990
Position: Mittfält
Matcher i Damallsvenskan totalt: 148
A-landskamper: 18

 

 

l