Förlust borta mot Kopparbergs/Göteborg

Kopparbergs/Göteborg FC – DJURGÅRDEN 3-0 (0-0)

1-0 Julia Zigiotti (66)
2-0 Rebecka Blomqvist (79)
3-0 Karin Lundin (83)

Laget:
Gudbjörg Gunnarsdottir
Ingrid Ryland, Sheila van den Bulk, Ingibjörg Sigurdardottir, Kim Sundlöv (67, Lindwall)
Julia Spetsmark, Irma Helin (82, Sumaila), Maddie Bauer (67, Wörner), Fanny Andersson
Mia Jalkerud, Portia Boakye

Avbytare: Petra Kümin, Tilde Lindwall, Evelina Finndell, Sherifatu Sumaila, Michelle Wörner

Djurgården förlorade med 3-0 mot Kopparbergs/Göteborg FC. Efter en hyfsat jämn och mållös första halvlek tog krafterna slut i andra.

Djurgårdens tre raka kryss inför matchen mot Göteborg har inneburit en låg placering i en jämn tabell. Betydelsen av att ta tre poäng går inte att ta miste om och för Djurgården har början på höstsäsongen även handlat om att sätta nyförvärven i spel. Till dagens match gjorde Maddie Bauer sin blårandiga debut på mittfältet. Där hittade vi även Julia Spetsmark som inte bara gjorde debut i förra matchen utan även sitt första mål. Ingrid Ryland och Mia Jalkerud var även de nya namn i startelvan sedan senast. Ytterbacken och anfallaren har dragits med skador men är äntligen tillbaka i full matchform.

KGFC nosade på en toppstrid i tabellen och en revansch från föregående omgångs snöpliga poängtapp. Skillnaden i tabellplaceringar till trots så var det ett piggt Djurgården som klev ut på Ullevis fräscha gräsmatta. Blåränderna behövde bara 30 sekunder på sig för att nå matchens första chans efter en vunnen hörna. Hörnläggaren Boakye fick tillbaka bollen och tog sig skickligt förbi sin motståndare, avlossade ett skott i snäv vinkel som Geurts tvingades lämna en farlig retur på. Dessvärre var det brist på djurgårdsspelare att ta emot den i straffområdet.

Första halvlek var en hyfsat jämn match chansmässigt där båda lagen hade sina chanser. Hemmalaget Göteborg visade varför de har en hög tabellplacering efter en dryg kvart när de väggspelade sig hela vägen in i straffområdet och skapade en riktigt vass chans som Gunnarsdottir till slut stod i vägen för.

För Djurgården kom chanserna flera gånger via Julia Spetsmark som med sin snabbhet och djupledsspel satte göteborgsförsvaret i arbete. En dryg halvtimme in fick Djurgården en ypperlig chans till ledningsmål efter att van den Bulk nickat precis över ribban på en hörna. Ett par minuter efter det provade Fanny Andersson med ett skott utifrån. En halvtimme in i matchen är det Gunnarsdottir som, likt otaliga gånger i matchen, tar huvudrollen med en viktig och fenomenal räddning när hon får rusa långt ut för att förhindra ett friläge för KGFC.

Första halvlek slutade mållöst där båda lagen haft sina chanser, även om KGFC varit snäppet hetare offensivt.

Djurgården startade andra halvlek utan några förändringar i sin uppställning. Kopparbergs/Göteborg FC tog ett fastare tag om taktpinnen och radade upp ett par chanser i inledningen. När klockan närmade sig 60 minuter kom dock Djurgården nära att spräcka nollan i matchen efter att Julia Spetsmark skapat ett guldläge med sitt inlägg från kortlinjen. KGFC:s stabila defensiv stod rätt och kunde avvärja hotet.

I takt med matchklockan började Kopparbergs/Göteborg FC skruva upp intensiteten än mer och tvingade Gunnarsdottir till flera klassräddningar. Till slut lyckades vår isländska mur inte håll emot anstormningen, och i den 66:e minuten kunde Julia Zigiotti skjuta bollen i mål efter att ha fått bollen på fötterna efter ett inspel snett bakåt från kortlinjen. Ögonblicket efter det gjorde Joel Riddez ett dubbelbyte när offensiv kraft i form av Tilde Lindwall och Michelle Wörner klev in i förmån för Kim Sundlöv och Maddie Bauer.

Efter målet skruvades tempot upp för båda lagen där Djurgården försökte hitta till en målchans, och de kom nära efter att Irma Helin skickat in bollen i boxen till Mia Jalkerud som felvänd passade Spetsmark. Störd i skottögonblicket avlossade Spetsmark ett misslyckat avslut som gick till inspark. För hemmalaget fortsatte Gunnarsdottir vara ett problem då hon med snabba reflexer hann både ner för att rädda och upp för att tippa bollen över ribban.

Till slut kunde dock inte ens Gudbjörg Gunnarsdottir stå emot anstormningen från KGFC, i matchens slutskede kom både 2-0 och 3-0. Djurgården lyckades inte skapa några farliga lägen utan tvingas åka tillbaka hem till Stockholm utan några nya poäng. Framöver väntar dock en hel drös hemmamatcher för blåränderna, först ut är mötet mot Kalmar nästa lördag på Stockholms Stadion.

Attachment

l