Förlust för U21 mot Häcken

U21-allsvenskan, slutspel
Häcken-Djurgården 3-2 (1-1)
0-1 Aliou Badji (42)
1-1 Mervan Celik (45)
2-1 Teodor Wålemark (56)
3-1 Mathias Ranégie (60)
3-2 Haris Radetinac (85)
Utvisning DIF: Aliou Badji (78, två gula)

Laget
Tommi Vaiho
Cameron Streete (Gabriel Flores Englert, 85)), Daniel Johnsson, Souleymane Kone, Wilhelm Loeper
Haris Radetinac, Marcus Enström, Amadou Jawo, Joseph Ceesay (Arnold Ehn,70)
Aliou Badji, Haruna Garba

Matchen startade lite trevande, men allt efter att den första halvleken gick tog Djurgården över kontrollen. Aliou Badji kunde rättvist ge Djurgården ledningen minuterna innan pausvilan, men Häcken reducerade lite oväntat precis innan domaren blåste för halvtid.

Häcken var betydligt starkare under inledningen av den andra halvlek och kunde ta ledningen med både 2-1 och 3-1. Efter det åt sig Djurgården åter in i matchen, men när Aliou Badji efter 80 minuter drog på sig sitt andra gula kort såg det tungt ut. Men Djurgården gav inte upp och när Haris Radetinac reducerade efter 85 minuter fick laget ännu mer energi och skapade några riktigt bra lägen. Några fler mål blev det dock inte och Häcken fick därmed med sig alla tre poäng i den första omgången av U21-Allsvenskans slutspel.

– De gör tre nickmål, vi har tre juniorspelare i backlinjen och de har lite svårt att klara av det fysiska spelet mot deras stora och duktiga forwards. Men spelmässigt gör vi en jäkligt bra prestation och i hemmamatchen får vi ta dem. Det var en fantastisk inställning bland alla spelare, vi skapar massor av målchanser och har kontroll under förutom i första kvarten av andra då vi slappnar av lite och de kan göra två mål, menade coachen Hugo Berggren.

l