Förlust i träningsmatchen mot KIF Örebro

Djurgården mötte KIF Örebro i träningsmatch under lördagen. Bilden är från vårens möte lagen emellan. Foto: Johan Sahlén

Djurgårdens damlag är på träningsläger i Nyköping och mötte under lördagen KIF Örebro i en träningsmatch. Matchen var nära att sluta mållös men i 80:e minuten fick KIF Örebro en straff som Lisa Dahlkvist förvaltade på sitt sedvanliga vis och matchen slutade 1-0 till motståndarlaget.

Djurgårdens tränare Joel Riddez var trots förlusten nöjd över att ha fått en bra genomkörare inför omstarten av allsvenskan nästa helg.

– Vi gjorde en bra match i 60 minuter. Jag tycker att vi förde matchen och skapade bra chanser, men tyvärr fick vi inte in bollen. Örebro spelade bra och kunde slå om snabbt och få in bollen bakom oss. De gjorde en bra match och lyckades vinna den. Men framförallt var det här en bra genomkörare för oss och vi kan ta med oss mycket nyttigt, säger Joel Riddez.

Alla tillgängliga spelare var med för spel. Avstod gjorde Sheila van den Bulk och Alexandra Höglund på grund av småskavanker.

– Vi spelade så nära en startelva som möjligt, men även de på bänken fick några spelminuter idag vilket var viktigt, fortsätter Riddez.

Djurgården har spenderat några dagar på träningsläger i Nyköping och gör sin sista träning imorgon förmiddag innan de åker tillbaka hem till Stockholm.

– Vi har haft ett jättebra läger. Träningarna har varit väldigt bra, det märktes under matchen att det var en del trötta ben idag. Vi har även jobbat med teambuilding, vi har en riktigt bra känsla i laget nu inför omstarten, avslutar Riddez.

DERBY NÄSTA HEMMAMATCH – ONSDAG 30/8

Nästa match i damallsvenskan är borta mot Kristianstad lördag 19 augusti kl 14:00. Nästa hemmamatch är inget mindre än derbyt mot Hammarby onsdagen den 30 augusti kl 19:00. Vi hoppas på en storpublik till Stadion!

Köp säsongskort, lösbiljetter och lagbiljetter till våra hemmamatcher här.

Se matcherna på damallsvenskan.tv om du inte kan se dem på plats – klicka på bilden nedan.

Attachment

l