Förlust med 2-0 mot FC Rosengård


OBOS Damallsvenskan
FC Rosengård – Djurgården 2-0 (1-0)

1-0 Lisa-Marie Utland (32)
2-0 Caroline Seger (77)

Laget
Gudbjörg Gunnarsdottir
Kim Sundlöv (Ryland 76), Shiela van den Bulk, Ingibjörg Sigurdardottir, Portia Boakye
Fanny Andersson, Maddie Bauer (Sumaila 65) , Irma Helin, Michelle Wörner
Mia Jalkerud (Lindwall 65)
Julia Spetsmark

Bänk: Jen Pelley (mv), Julia Walentowicz, Ingrid Ryland, Evelina Finndell, Sherifatu Sumaila, Tilde Lindwall, Wilma Sjöholm

Djurgården förlorade borta mot FC Rosengård med 2-0, ett mål i vardera halvlek.

Djurgården åkte ner till Malmö med vetskapen om att en av säsongens allra tuffaste matcher väntade. FC Rosengård är i högsta grad med och jagar SM-guldet, för stunden bara en poäng efter ledande Kopparbergs/Göteborg.

Direkt i inledningen av matchen satte Rosengård press på djurgårdsförsvaret när Fiona Brown sånär spräckte nollan. Djurgården fick omgående rikta in sig på att till största del täcka ytor för ett bollhållande Rosengård.

Det var dock inte någon total dominans som rådde på plan utan Djurgården kunde stå upp bra och skapade en del chanser, ofta via fasta situationer.

25 minuter in i matchen tvingades FC Rosengård till ett byte när Iva Landeka bars ut på bor efter fotskada. In kom istället Lisa-Marie Utland, och efter bara fem minuter på plan blev hon matchens första målskytt. Målet kom efter en olycklig situation där Sheila van den Bulk missbedömde en hemåtpassning till Gunnarsdottir och istället serverade Utland med ett friläge.

Strax innan halvtidsvilan var Djurgården uppe och högg för kvittering. Efter en hörna nickades bollen strax utanför den vänstra stolpen, men den vassaste chansen skapade Julia Spetsmark när hon slog in ett perfekt inlägg till en framrusande Michelle Wörner men avslutet gick då retligt nog utanför höger stolpe.

Andra halvlek skiljde sig inte nämnvärt från den första utan Rosengård fortsatte dominera, dock med fortsatta svårigheter att få hål på Djurgården. I den 60:e minuten gjorde de ett mål som dömdes bort för offside. Efter det ökade Rosengård tempot och radade upp fler heta chanser. Snöpligt nog utökade de ledningen efter ännu ett slarv i passningsspelet. Sigurdardottir skulle ohotat spela upp bollen men slog den rakt på Caroline Seger som tog ett par steg in i banan och sköt bollen i mål vid den bortre stolpen.

Djurgården förmådde inte att skapa tillräckligt heta chanser för att komma nära poäng i matchen. Härnäst väntar tre raka hemmamatcher, med start i derbyt mot Hammarby på onsdag 12 september. Klockan 19:00 på Stockholms Stadion är det som gäller.

NÄSTA HEMMAMATCH – DERBY MOT HAMMARBY
12/9 KL 19:00

Attachment

l