Förlust mot Eskilstuna United

OBOS Damallsvenskan
Eskilstuna United-Djurgården 3-1 (1-0)

1-0 Mimmi Larsson (13)
2-0 Mimmi Larsson (51)
2-1 Mia Jalkerud (53)
3-1 Julia Tunturi (58)

Laget
Jennifer Pelley
Ingrid Ryland (Wilma Sjöholm, 84), Shiela van den Bulk, Ingibjörg Sigurdardottir, Portia Boakye
Irma Helin, Maddie Bauer, Fanny Andersson, Tilde Lindwall (Michelle Wörner, 65)
Julia Spetsmark, Mia Jalkerud

Matchrapport

Djurgården startade drabbningen med Eskilstuna ganska bra och var väl med i matchen. Men en straff som enligt tränaren Joel Riddez var klart tveksam gjorde att Eskilstuna kunde ta ledningen. Djurgården påverkades av målet och såg lite ängsliga ut i resten av halvleken.

– Vi tappar ganska mycket och är rätt bleka under slutet av halvleken, samtidigt skapar inte Eskilstuna mycket heller, menade Joel.

I andra halvlek såg Djurgården ut att ha hämtat nytt mod, men en försvarsmiss senare så hade Eskilstuna ökat på ledningen till 2-0. Djurgården lade om taktiken lite, spelade högre upp i planen och kunde via Mia Jalkerud reducera. Det tog dock bara fem minuter innan Eskilstuna på nytt kunde dryga ut ledningen och då var Djurgården ett slaget lag.

– Matchen är ganska lik den mot Piteå, en ganska dålig först halvlek och en bättre andra samtidigt som de har bra utdelning på sina chanser och vi har det inte. Nu står vi inför en tuff och utmanande situation, men vi har fortfarande allt i våra egna händer. Vi får ta den här veckan och komma på fötter igen, sen ska vi göra en bra av slutning av säsongen, menade Joel.

Attachment

l