Förlust mot Kalmar i genrepet

150628 Kalmars Nenad Djordjevic och Djurgårdens Nyasha Mushekwi under träningsmatchen i fotboll mellan Kalmar och Djurgården den 28 juni 2015 i Kalmar. Foto:Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170

Djurgården åkte på första förlusten på över två månader när Kalmar vann med 1-0 i det allsvenska genrepet på Guldfågeln Arena.

Det var ett i stort sett helt annorlunda lag som ställde upp i träningsmatchen på Guldfågeln Arena jämfört med det som mötte Trakai i torsdags. Med skytteligaledaren Nyasha Mushekwi och Sam Johnson på topp fanns förhoppningar om en hyfsad målskörd framåt men det blev en ganska chansfattig första halvlek. DIF hade förvisso ett bra läge med kvarten spelad där Omar Colley var nära att stöta in ett inlägg från vänster men annars var det hemmalaget som hade mest fart framåt och det största bollinnehavet.

Ett övertag som sedan omsattes i ett ledningsmål i den 40:e minuten. En inläggsfrispark nickades ner till en fristående Papa Diouf som kunde trycka in bollen i mål bakom en förbispelad Kenneth Höie. För Djurgårdens del blev det noll i målkolumnen efter de första fyrtiofem minuterna och blåränderna hade överlag svårt att få till det kvicka anfallsspel som vi har glatt oss åt tidigare under säsongen.

I andra halvleken var det samma tendens inledningsvis. Mycket Kalmar som fortsatte att dominera bollinnehavet och Omar Colley och Emil Bergström i mittlåset fick jobba på flitigt vilket de gjorde på ett bra sätt. Tempot sjönk sedan gradvis under halvleken och någon egentlig nerv i matchen ville inte infinna sig, mest uppståndelse väckte de facto Rasmus Elms comeback efter ett års frånvaro när han hoppade in med kvarten kvar av matchen.

150628 Kalmars Rasmus Elm och Djurgårdens Daniel Berntsen  under träningsmatchen i fotboll mellan de allsvenska lagen Kalmar och Djurgården den 28 juni 2015 i Kalmar. Foto:Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP170

Pelle Olsson genomförde också ett antal byten där Daniel Berntsen, Amadou Jawo och Sebastian Andersson kom in och mot slutet av matchen blev det också bättre fart i kvitteringsjakten. Kerim Mrabti hade ett skott på distans som dessvärre gick utanför målramen och på övertid fick Amadou Jawo ett utmärkt läge men volleyskottet gick dessvärre mitt på Lars Cramer i KFF-målet.

Summa summarum kom den första DIF-förlusten på över två månader i en match där Kalmar vann välförtjänt. Men träningsmatcher är en sak och tävlingsmatcher någonting annat och vi kan säkerligen räkna med ett hårt taggat Djurgården på lördag mot Örebro SK när Allsvenskan startar om. Biljetter till matchen köper du här.

Kalmar-DIF 1-0 (1-0)

1-0 Papa Diouf (40)

Domare: Martin Hansson
Laget:

Kenneth Höie

Stefan Karlsson – Emil Bergström – Omar Colley – Elliot Käck

Martin Broberg – Jesper Karlström (Berntsen, 66)- Kevin Walker (Arvidsson, 87)- Kerim Mrabti

Nyasha Mushekwi (Jawo, 72) – Sam Johnson (Andersson, 72)

Bänk: Hampus Nilsson, Tim Björkström, Jesper Arvidsson, Soo Yong Yoon, Daniel Berntsen, Sebastian Andersson, Amadou Jawo

Highlights från matchen hittar du här

Attachment

l