Förlust mot Kopparbergs/Göteborg

 

Damallsvenskan
Kopparbergs/Göteborg FC-Djurgården 1-0 (1-0)
1-0 Adelina Engman (35)

Laget
Gudbjörg Gunnarsdottir
Freja Hellenberg, Petronella Ekroth, Kim Sundlöv, Hallbera Gisladottir
Tempest-Marie Norlin (Hanna Lundqvist, 60), Katrin Schmidt, Annika Kukkonen, Michelle Wörner (Tilde Lindwall, 81)
Madeleine Stegius (Alexandra Höglund, 64)
Mia Jalkerud

Djurgården lyckades inte stå emot ett hårt kämpande Göteborg som behövde en vinst för att kunna säkra det allsvenska kontraktet och slippa en rysare inför sista omgången. 

Den första halvleken var en jämn historia där lagen turades om att driva spelet. Djurgården som i flera matcher har varit spelförande mötte i Göteborg en hungrig motståndare där de senaste matchernas positiva resultat gett ett stort självförtroende.

Mia Jalkerud var nära att spräcka nollan i den tionde minuten när Katrin Schmidt serverade ett inspel till en fristående Jalkerud i boxen. Kort därefter forcerade Djurgården fram ännu ett anfall där Jalkerud återigen var inblandad.

Vinstmålet från Kopparbergs/Göteborg kom i den 35:e minuten när Adelina Engman mötte Elin Rubenssons inlägg med en skicklig volley. I den andra halvleken genomförde Djurgården alla tre byten men lyckades inte få hål på motståndaren. Gudbjörg Gunnarsdottir gjorde en bra match i målet och stoppade flera heta lägen från Göteborg.

Förra veckan mot KIF Örebro A-lagsdebuterade Julia Walentowicz och inför matchen mot KGFC fanns även Tilde Lindwall från F-19 med i truppen, och gjorde i den 82:a minuten sin damallsvenska debut. Grattis Tilde!

Djurgården möter i den avslutande omgången Piteå på hemmaplan, där en extremt målrik vinst krävs för att Djurgården ska gå om Piteå och knipa fjärdeplatsen i tabellen. Inget är dock omöjligt och Djurgården ser fram emot en fin placering i tabellen även i år, lagets andra raka år i Damallsvenskan sedan DIF tog klivet upp inför fjolårets säsong.

Säsongens sista match spelas hemma på stadion

Djurgården – Piteå, söndag 12/11 kl 15:30, Stockholms Stadion

Köp säsongskort, lösbiljetter och lagbiljetter till våra hemmamatcher här.

 

Attachment

l