Förlust mot LB07

OBOS damallsvenskan
Limhamn/Bunkeflo-Djurgården 1-0 (1-0)
1-0 Malin Winberg (34)

Laget
Gudbjörg Gunnarsdottir
Ingrid Ryland (Sherifatu Sumaila, 46), Shiela van den Bulk, Ingibjörg Sigurdardottir, Kim Sundlöv
Irma Helin (Tilde Lindwall, 25), Fanny Andersson (Evelina Finndell, 76), Maddie Bauer, Portia Boakye
Mia Jalkerud, Julia Spetsmark

Matchrapport
Djurgården förlorade årets sista match i OBOS damallsvenskan mot ett hårt kämpande LB07. Nu ska det väl sägas att Djurgården inte alls såg så desperata ut med kontraktet klart och topplaceringar långt borta, första halvlek var ganska dålig mellan ett mindre inspirerat Djurgården och ett inte allt för skickligt LB07. Djurgården hade under perioder ett ganska stort bollinnehav som man inte förvaltade i målchanser, i stället kunde LB07 ta ledningen via en fin nick av Malin Winberg efter en frispark.

– Jag var förbannad i halvtid, vi ställer ut skorna och tror att det ska lösas sig. Första halvlek är tam och vi har inte alls rätt attityd, menade tränaren Joel Riddez.

Djurgården ryckte upp sig i andra halvlek, men närmre än en ribbträff av Shiela van den Bulk kom man inte. LB07 hade några chanser att kvittera, men inte heller de hade skärpan i avgörande lägen.

– Vi lyfter oss attitydsmässigt i andra och börjar vinna dueller utan att vi för den skull skapar tillräckligt för att vara nöjda, men vi ger oss i alla fall chansen. Jag tycker att vi ska klara av att slå LB07, men i dag känns det som de har en bättre inställning. Jag är nöjd med att vi reser oss i andra halvlek, men inte med matchen i sin helhet, menade Joel

Det här var LB07:s match, man slogs för kontraktet och lyckades rädda det. Säsongen är nu över och Djurgården slutar efter en tuff säsong med många skador på nyckelspelare på en slutlig åttondeplats.

Attachment

l