Förlust mot serieledarna

Djurgårdens laguppställning mot Linköpings FC. Foto: Johan Sahlén

DJURGÅRDEN – Linköpings FC 1-2 (0-2)

0-1 (31) Kristine Minde
0-2 (33) Anna Oscarsson
1-2 (80) Mia Jalkerud

Djurgårdens laguppställning:
Gudbjörg Gunnarsdottir – Hallbera Gisladottir, Kim Sundlöv, Petronella Ekroth, Freja Hellenberg – Johanna Rytting Kaneryd, Annika Kukkonen (70, Höglund), Katrin Schmidt, Michelle Wörner (89, Jerzak) – Madeleine Stegius (60, Norlin), Mia Jalkerud
Inte inbytta spelare: Petra Kümin, Hanna Lundqvist,  Julia Walentowicz
Frånvarande: Lisa Moazzeni (knä), Emilia Brodin (knä), Julia Westergren (knä), Filippa Pettersson (knä)

Matchrapport:

Trots en spelglad och offensiv taktik lyckades Djurgården inte fälla serieledarna Linköping. Djurgården hann inte komma ikapp de två snabba mål som LFC gjorde i första halvlek utan matchen slutade 1-2 efter en reducering av Mia Jalkerud.

Djurgården startade matchen med ett rasande högt tempo och även om de riktigt heta målchanserna ofta uteblev mot ett spelskickligt Linköping hade Djurgården sina lägen. Michelle Wörner bidrog återigen med inlägg från högern och Mia Jalkerud, totalt outtröttlig, skapade möjligheter både för sig själv och anfallskollegan Madeleine Stegius.

Djurgården var klar dominerande i större delar av den första halvleken där Linköping istället tog rollen som kontringsspelande lag. Med spelare som Kosovare Asllani, Lina Hurtig och Marija Banusic på plan saknades givetvis inte målchanser för motståndarna heller.

När klockan tickat upp på en halvtimme hade Djurgården etablerat ett fartfyllt spel mot Linköping, och därför var det extra olycklig när LFC inom loppet av bara ett par minuter lyckades göra både 1-0 och 2-0. Första målet kom efter en bredsida från en fristående Kristine Minde, och det andra kom på nick efter hörna via Anna Oscarsson.

Trots den plötsliga uppförsbacken visade Djurgården inga tecken på nedslagenhet utan fortsatte spela lika offensivt och dominerande som innan. Snarare var det ett ännu ettrigare Djurgården som försökte hitta vägar genom Linköpings försvar.

I andra halvlek skruvade Linköping upp tempot något men även Djurgården fortsatte spela med stort mod. Spelfördelningen var jämnare men Linköping var vassare när det kom till målchanser och lägen. Gudbjörg Gunnarsdottir i Djurgårdsmålet stod för ett par riktigt högklassiga räddningar och höll Djurgården kvar i matchen.

Dryga kvarten in i andra halvlek sänktes tempot och matchen gled in i en händelselös period. Linköping kontrollerade sin ledning och Djurgården såg trötta ut efter att ha hålla ett så högt tempo. Samtidigt fortsatte Djurgårdsspelarna kämpa för en reducering och glimrade stundtals till.

Det dröjde dock kanske lite för sent innan Djurgården kom igång ordentligt med sitt spel igen. Mia Jalkerud fick ett mål bortdömt för offside efter dryga 70 minuter och då kändes det plötsligt som match igen. Djurgården avslutade piggt och när Mia Jalkerud fick läge efter en hörna kom äntligen reduceringen i minut 80. Ett oavgjort resultat hägrade plötsligt för Djurgården och laget kämpade in i det sista, men stjärnspäckade Linköping lyckades hålla i sin ledning och öka på sitt försprång i tabellen ytterligare.

Mia Jalkerud firar sitt 1-2-mål mot Linköping. Foto: Johan Sahlén

Se Djurgården på SVT mot Rosengård nästa helg

Nästa söndag, den 8 oktober kl 14:00, spelar Djurgården borta mot FC Rosengård. Matchen direktsänds på SVT. För de som inte är på plats i Malmö för att se Djurgården på plats, kommer nästa chans om två veckor. Lördag den 14 oktober kl 15:00 kommer Vittsjö på besök till Stockholms Stadion. Var på plats och stötta laget till jakten på medaljplats då!

Köp säsongskort, lösbiljetter och lagbiljetter till våra hemmamatcher här.

Se matcherna på damallsvenskan.tv om du inte kan se dem på plats – klicka på bilden nedan.

Attachment

l