Förlust mot Shanghai

IMG_3676

 

Djurgården tappade 2-0 i halvtid till 2-3 mot kinesiska Shanghai i årets första träningsmatch.

Efter en lite trevande inledning kom Djurgården in i matchen mot Shanghai på ett bra sätt. Shanghai hade mer boll i halvleken, men ett disciplinerat Djurgårdsförsvar såg till att det inte skapades några direkta farligheter. När Djurgården väl fick chansen blev det däremot oftast farligt. Efter 20 minuter tog Daniel Berntsen en löpning med boll ner till kortlinjen och fick till ett fint inlägg. Sam Johnson skarvade vidare, Shanghais målvakt kunde visserligen styra undan bollen, men inte bättre en att en djupledslöpande Moon kunde möta bollen vid bortre stolpen och placera in ledningsmålet. 2-0 kom efter en fin hörna från Kevin Walker som Tino Kadewere nådde högt på. Djurgården gick därmed till halvtidsvila med 2-0 vilket kändes fullt logiskt.

– Inledningsvis gjorde vi lite tveksamma val i vårt passningsspel men vi kom in i det och hade bra grepp med våra forwards, Tino och Sam, som spelade väldigt bra mot deras mittbackar. Sen tog vi ledningen där Berntsen gjorde en bra prestation. Vi hade ett samlat försvar och jobbade hårt och vi släpper bara till en chans på halvleken där deras spelare kommer ensam framför mål, annars har vi bra kontroll i försvarsspelet och känns heta. Vi gör en bra först halvlek, sa Pelle Olsson.

I den andra halvleken såg Shanghai piggare ut och det tog inte lång tid innan reduceringen kom, en fint slagen frispark från precis utanför straffområdet. Shanghai fortsatte att skapa chanser och 2-2 kom efter ett inlägg som skarvnickades över Höie och in i bortre burgaveln. I den här delen av matchen kom en hel del byten och Djurgården fick aldrig chansen att på allvar hota Shanghai som i stället kunde avgöra matchen med ett långskott som Höie var chanslös på.

– Man ska inte säga att man bjuder in motståndarna, det låter respektlöst och de gör sin grej, men vi är inte riktigt koncentrerade de första minuterna och de får sin reducering. Då får de vittring och kan göra två snabba mål till. Under och efter deras mål så gör vi några förutbestämda byten och några av fysiska skäl och då blir det en sån här försäsongs-sönderbytt halvlek. Men vi var tvungna att göra det och resultatet i sig är inte viktigt utan vi får ta med oss de bra sakerna, framför allt stora delar av första halvlek. Sedan får vi lära oss att vara konsekventa i spelet, man måste vara koncentrerad på sin kvalitet, inte på att uppfinna nya saker. Hade vi varit mer konsekventa hade vi nog fått med oss både en bättre prestation och ett bättre resultat, menade Pelle.

Djurgården-Shanghai 2-3 (2-0)
1-0 Seon-Min Moon (20)
2-0 Tino Kadewere (40)
2-1 (50)
2-2 (56)
2-3 (69)

Publik: 100

Laget
Kenneth Höie

Tim Björkström (Stefan Karlsson, 46), Jacob Une Larsson (Michael Jahn, 85), Emil Bergström, Elliot Käck

Seon-Min Moon (August Wängberg, 79), Jesper Karlström (Soo Yong Yoon, 74), Kevin Walker (Besard Sabovic, 65), Daniel Berntsen (Kevin Deeromram, 82)

Tino Kadewere (Amadou Jawo, 46), Sam Johnson (Sebastian Andersson, 46)

Attachment

l