Förlust mot Växjö

Foto: Johan Sahlén

Växjö – Djurgården 1–0 (0–0)

1 – 0 Frida Boriero (60)

Laget: Gudbjörg Gunnarsdottir – Petronella Ekroth, Kim Sundlöv, Ingibjörg Sigurdardottir, Ingrid – Michelle Wörner (Boakye 79), Sheila van den Bulk, Fanny Andersson – Irma Helin (Tilde Lindwall 64), Mia Jalkerud, Malin Diaz

Avbytare: Petra Kümin (mv), Portia Boakye, Evelina Finndell, Tilde Lindwall, Wilma Sjöholm

Matchrapport

I en jämn match som saknade de riktigt heta målchanserna lyckades Djurgården inte få hål på ett välorganiserat Växjö. Nykomlingarna från Småland vann matchen med 1-0.

Första halvlek var en hyfsat jämn kamp där nykomlingarna Växjö visade upp samma offensiva vilja som de hotade Linköping med förra veckan. Målchanserna duggade inte särskilt tätt trots att båda lagen visade upp fin rörlighet och bra tempo som tog dem framåt i banan. Djurgården kom nära ett par gånger, bland annat via Fanny Andersson som var framme och störde i boxen.

Några minuter in i den andra halvleken kom Djurgården in i en bra period där de matade på mot mål och höll på att bryta ner Växjö. Matchens nolla skulle komma att spräckas i den här perioden, dock var det dessvärre Växjö som i ett anfall fick allt att stämma och kunde ta ledningen med 1-0. Målet till trots fortsatte Djurgården med sitt presspel där de hotade framåt och komma till chanser. Michelle Wörner kom nära efter att ha dykt mot bollen på ett inlägg men den gick precis förbi och Växjö kunde rensa i situationen.

Djurgården visade tydligt att 1-0 i baken inte var ett resultat som speglade lagets prestation i den här matchen. Med kvarten kvar på klockan kom Mia Jalkerud i mycket fint läge och fick iväg ett skott som Fraine i växjömålet hade problem med. DIF fick till hörna efter hörna men Växjö stod rätt i positionerna och hade inga större problem med att klara de situationerna.

Tiden rann iväg fort för Djurgården som jagade kvittering. I den 79:e minuten gjorde Joel Riddez sitt andra byte för dagen och satte in Portia Boakye i förmån för Michelle Wörner för ökad spets framåt. Djurgården matade på mot mål men några riktigt vassa avslut fick laget inte till. Växjö stod emot hela vägen fram till 93 minuter och gick segrande ur matchen.


NÄSTA HEMMAMATCH

Djurgården – FC Rosengård
Lördag 5 maj kl. 16:30
Stockholms Stadion

KÖP BILJETT HÄR

Attachment

l