Förluster för U19

 

Djurgården U19 åkte på torsdagen ner till Göteborg för finalspel i Ligacupen på Prioritet Serneke Arena. Att ta sig till finalspel är givetvis starkt, men man hade hoppats på mer än så när det väl var dags. Nu slutade det med två förluster och en fjärdeplats totalt.

I semifinalen väntade IFK Göteborg. Djurgården tog ledningen tidigt i matchen men Göteborg kunde vända och gå till final.
– I den matchen är första halvlek bra i perioder. Det finns lite mer att önska av att förhålla oss tydligare till vår matchplan, framför allt det höga försvarsspelet som fungerade bra, men vi hade behövt komma upp i de positionerna oftare. I andra halvlek gör IFK 3-1 ganska tidigt och efter det är vi tyvärr inte tillräckligt bra, där framför allt antalet löpningar och passningar in i straffområdet är alldeles för få. Göteborg är ett skickligt lag som behärskar spelets fyra skeden väl. De är bland annat vassare än oss i omställningsspelet och i duellspelet, det är något som vi verkligen ska dra lärdomar från, menade tränaren William Strömberg.

I matchen om tredjepris stod Elfsborg för motståndet, en match som slutade mållös och fick avgöras på straffar. Där drog Elfsborg det längsta strået och vann med 3-1.
– Mot Elfsborg mäter vi oss bättre i omställnings- och duellspel, 0-0 efter full tid och sen förlust på straffar. Det är positivt att spelarna, trots besvikelse efter semifinalförlusten, på kort tid kan förändra aktioner på planen till det bättre. Vi åker från Göteborg en del erfarenheter rikare efter att ha spelat två värdefulla matcher, samt med självinsikt om var vi nu befinner oss. Från detta kan vi nu jobba ännu hårdare på alla plan för att ta nya kliv i vår utveckling, sa Strömberg.

Ligacupen, semifinal
Djurgården-IFK Göteborg 1-3 (1-2)
1-0 Oscar Pettersson (5)
1-1 Måns Saebbö (13)
1-2 Elliott Bäcklund
1-3 Måns Saebbö (45)

Match om tredjepris
Djurgården-IF Elfsborg 1-3 e str, 0-0 full tid

l