Formkurvan pekar uppåt för Felix Beijmo

Djurgårdens unge högerback har omgående etablerat sig som en viktig kugge i laget och spelat samtliga allsvenska matcher så här långt. Prestationerna har hållit sig på en jämn, hög nivå och nu närmast väntar en intressant utmaning mot IFK Norrköping hemma på Tele2 Arena.

En match där Felix hoppas på ny seger och han känner behaglig medvind i ryggen inför mötet.
– Jag tycker att vi har två ganska positiva matcher med oss inför måndagen. En där vi spelar riktigt bra mot Malmö borta och inte får med oss poäng och sedan en mot Halmstad där vi får med oss alla poängen men spelar mindre bra. Så jag tycker ändå att det är två bra grejer som vi får med oss från de matcherna.

Hur mycket betyder de tre poängen mot HBK för arbetsron i laget?
– Det var riktigt skönt, precis vad vi behövde. Vi vill ju vara med där uppe så klart och vi har spelarna för att kunna vara där. Det är alltid några matcher per säsong där spelet inte stämmer och då måste man ändå kunna få med sig poäng. Så det var väldigt skönt.

Hur var det att spela mot Sead Haksabanovic?
– Det var kul och jag känner ju honom eftersom vi spelar i samma landslag. En polare till mig och en jäkligt duktig fotbollsspelare. Men det var bara roligt och det gick ju bra också.

Lite extra prestigekamp i matchen för er del?
– Kanske lite med tanke på att jag känner honom bra. Vi är väl två rätt duktiga spelare båda två inom kategorin unga talanger så det var nog en rolig match i matchen för de som tittade. Jag tror att han också tyckte att det var rätt kul att mötas.

Hur känns formen för egen del?
– Det känns positivt och jag är på uppåtgående. Som lag var vi kanske inte jättebra senast och jag höll väl nivån okej. Nu har jag några bra matcher med mig men jag har ganska mycket mer att ge ändå. Det är fortfarande så att jag lär känna spelarna bättre och bättre. Mitt samarbete med Mange (Eriksson) på kanten blir också bättre och bättre. Så även där finns det mer att hämta, speciellt offensivt.

Hur går tankarna kring Norrköping som motståndare?
– Jag mötte dem med BP i Svenska Cupen när vi åkte på stryk i semifinalen. Ett duktig lag men då var det på deras hemmaplan där de är extra starka. Nu är det vår hemmaplan men det är ändå ett spelskickligt lag med många duktiga spelare och har fått behålla ganska många i sitt lag som de har jobbat med. Så de är samspelta men vi är igång nu och det kommer att gå bra för oss mot dem.

Vad är nycklarna för att besegra Norrköping?
– Vi måste fokusera på vårt anfallsspel och få igång det som vi är bra på. Till exempel djupledsspelet med Gustav Engvall och kantspelet där jag ju är inblandad. Där har vi styrkor som vi ska utnyttja och det är vår hemmaplan så vi ska sträva efter att styra matchbilden även om vi möter ett spelskickligt Norrköping.

Slutligen över 16.000 sålda biljetter, det lär bli ett bra tryck.
– Ja, absolut men det är ändå lite för lite för en sådan match. Jag tycker att det borde komma minst 20.000 på den här matchen, avslutar Felix.

Hörsamma Felix uppmaning, köp biljett här om  du ännu inte gjort det.

 

l