Första poängen för U21

 

U21-Allsvenskan
Djurgården-Hammarby 1-1 (1-1)
0-1 Mats Solheim (14)
1-1 Julian Kristoffersen (31)

Laget
Tommi Vaiho
Johan Andersson (Cameron Streete, 22), Daniel Johnsson, Alexander Abrahamsson, Matteo Catenacci
Edward Chilufya, Hampus Finndell, Kevin Walker (Filip Lindbom, 46), Oliver Granberg (Rei Scholin, 46)
Aliou Badji (Henry Sletsjöe, 38), Julian Kristoffersen

Hammarby ställde upp med ett starkt lag mot Djurgården i U21-allsvenskan. På planen fanns namn som Kennedy Bakircioglu, Arnór Smárason, Nikola Djurdjic, Mats Solheim och Erkan Zengin. Ovanpå det fick Djurgården inte de bästa förutsättningarna inför matchen.
– Det blev en rörig start, vi kom sent från Östersund, vi hade lite problem med materialet, och så fick vi sena sjukdomar på Jonathan Ring som fick avstå matchen och Kevin Walker som länge var tveksam och bara orkade en halvlek. Det är ganska viktigt att hålla rutinerna inför en match, men så blev det inte i dag. Men vi gör det bästa av situationen och spelar jämnt mot ett väldigt rutinerat Hammarby, berättar coachen Hugo Berggren.

Hammarby startade matchen bäst och tog ledningen, men Djurgården åt sig in i matchen ju längre halvleken gick och halvtidsresultatet blev 1-1. Då hade dessutom Julian Kristoffersen utöver sitt mål ytterligare en boll i målburen som dock dömdes bort för en, enligt djurgårdsledarna, tveksam offside.
– Även om de har mer boll i halvleken så är det vi som skapar flest och farligaste lägena. De får skjuta från distans och de bollarna tar Vaiho enkelt, sa Berggren.

Det blev ett antal tvingade byten i första halvlek och när andra halvlek startade fanns flera A-lagsspelare utanför planen. Bland annat kände Kevin Walker av sin sjukdom och klev av i halvtid.
– Kevin och Hampus Finndell var ju navet i första halvlek, det är klart att det påverkar när Kevin går ut. Samtidigt har vi bytt Johan Andersson och Badji, det är klart att det blir tungt för de yngre spelarna som inte är vana vi det här tempot. Men dom kommer in i det snabbt och gör det jobbigt för Hammarby, vi får hack i deras bollinnehav vilket är till vår fördel. De skapar några chanser, men oftast håller vi dem på utsidan.

Det blev en svettig halvlek där Hammarby hade två offsidemål och en träff i ribbans underkant. Men Djurgården kämpade och slet och kunde hålla målet rent och bärga årets första poäng. En viktig poäng i kampen om en slutspelsplats.

 

 

Attachment

l