Fråga DIF – Magnus Eriksson

 

Vi fortsätter att samla upp supportrarnas frågor via Instagram och låter en spelare i taget besvara en utvald del utav dem. Näste man på tur är Magnus Eriksson som slog sig ner på Kaknäs för att ta sig an responderandet. Det var blandad kompott med stort och smått och inte helt oväntat en hel del frågor som handlade om derbyn. Således sparkar vi igång med den mest frekventa frågan:

gustaf_ahlqvizzt: När kommer vi vinna ett derby?
– Det är klart att vi på något sätt måste göra något annorlunda än vad vi har gjort tidigare. Framför allt blev det väldigt påtagligt i matchen mot Hammarby att det är något annat än bara det fotbollsmässiga som avgör men tanke på hur den matchen ser ut.  Vi måste fixa det och vi ska vinna ett derby i år i alla fall.

lococraycr4y: Skulle inte du raka din snygga tuppkam inför säsongen?
– Det blir nog snart, den har inte så många månader kvar.

wallin.25: Vem har bäst teknik i laget?
– Det finns två sidor av det myntet: du kan ha dels en funktionell teknik och dels en teknik när du kan lägga bollen på nacken och göra tricks som kanske inte har så mycket med fotboll att göra. Men ska jag se till den mest funktionella tekniken i laget väljer jag nog Kerim Mrabti. Ser man till den andra delen med tricks så har vi nog någon av ungtupparna, kanske Joseph Ceesay som är duktig med bollen.

theodor_eriksson: Vem är sämst förlorare i laget?
– Det finns några att plocka ut. Jonas Olsson är en extremt dålig förlorare, Niklas Gunnarsson är också där och Kevin Walker.

dempan91: Utifrån det du sett av Radetinac, hur tror du att laget kommer att påverkas? Och hur tror du att din plats i laget ser ut med tanke på att han tidigare spelat högermitt?
– Det är ju först och främst en fråga för ledarstaben men framför allt är det kul att ha honom tillbaka. Det är en fantastisk duktig spelare så vi får in hög kvalitet i truppen och det kommer att göra Djurgården till ett bättre fotbollslag. Ett välkommet tillskott och sedan kan jag spela på olika positioner också även om jag spelat mestadels till höger i år. Det har funkat bra hittills men vi får se, jag kan se mig själv på fler positioner än bara högermittfältare.

erikaronsson1: Vem bär dyrast skjorta på skjortfredag?
– Bra fråga! Men lite klurig. Niklas Gunnarsson är väl den jag tänker först på men vi är ett gäng som har många skjortor från samma märke som är populärt i omklädningsrummet. De ligger runt tusenlappen och det kan nog finnas någon som man inte har koll på, men jag chansar på Niklas.

elvin_gotland.60: Skulle du kunna tänka dig att flytta utomlands snart till en liten större klubb?
– Man ska aldrig säga aldrig men jag trivs extremt bra i Djurgården och njuter av varenda sekund här. Så det är inget som jag har tankarna på nu utan nu låter jag bara mitt spel tala. Formen är bra och det ska bli kul att Allsvenskan drar igång igen på måndag.

martin.sport: Vad tycker du om Gareth Bale? Är han snabbare än dig?
– Det kan han omöjligt vara, haha. Annars vet jag inte vad jag ska svara mer på den frågan.

zachenriksson Din fantastiska krigarmentalitet, vart kommer den ifrån och har den alltid funnits där? Ett nöje att se dig i DIF tröjan, du bär den med stolthet.
– Kul att höra. Jag tror att det går lite hand i hand med att jag också är en extremt dålig förlorare. Sedan kan det ibland vara lite fula medel men jag försöker att vara så fair som möjligt. Min krigarmentalitet kommer alltid att känneteckna mig och så länge den gör det så är jag nöjd. Jag krigar alltid för Djurgårdsmärket på bröstet.

oliveranderssn: Hur ofta snaggar du till frisyren?
– Rakar väl sidorna var tredje dag. Sedan när man väl rakar av den kommer det att bli varje dag.

blizzy_baby_fanpage: Vem vinner skytteligan? Du eller Gustav Engvall?
– Det känns mer naturligt att säga att jag vinner assistligan och Gustav vinner skytteligan.

malteekarlsson: Hur känns det att spela i Djurgården? Är det kul med så mycket fans?
– Det är grymt kul och jag njuter otroligt mycket över att vara här. Jag har varit här i ett år och det känns som att jag varit här i tio år. Så jag är riktigt glad över att få vara en del av den här föreningen och det här laget.

wilmer_j2003: Bästa lagkamraten?
– Den är svår. Det finns ingen i det här laget som man inte kan gå ut och ta en fika med. Det är fantastiska grabbar så jag måste nog svara allihopa.

Attachment

l